Olaszország nem tanult a múlt hibáiból?

Zsúfolt éttermek, tömegek az utcákon. Így telt az első hétvége Olaszországban, miután csökkentették a járványügyi korlátozásokat. Az országban még a járványhelyzet elején láthattunk hasonló képeket, melyek következtében később elszabadult a fertőzés.

HOT NAGYVILÁG 2021. FEBRUÁR 7. 13:00

Ezresével tódultak az emberek az olasz utcákra az első hétvégén, amikor enyhítettek a kijárási korlátozásokon.

“Ez ostobaság”, fogalmazott Bergamo polgármestere a szombati tömegnyomor kapcsán, annak tudatában, hogy az ő városa is egy volt a koronavírus által leginkább sújtott városok közül. Giorgio Gori úgy fogalmazott, a város hamarosan ismét a vörös zónába kerül majd.

Ugyanakkor nem Bergamo az egyetlen város, ahol roskadásig teltek az éttermek és tele voltak az utcák a hétvégén. Rómában szintén jelezték a hatóságok, hogy a tömegnyomor miatt le kellett zárni bizonyos tereket és utcákat. A város polgármestere arra kérte a lakosságot, ne felejtsék el, hogy a válságnak még nincs vége, és mindenki viseljen maszkot és tartsák a távolságot egymástól.

Hasonló helyzet uralkodik Olaszország-szerte, Milánóban, Torinóban, Nápolyban és több nagyobb és kisebb városban is.

A polgármesterek aggodalmát alátámasztja az is, hogy a járvány első hulláma alatt az olaszok rendkívül lassan vezették be a kijárási korlátozásokat és a hatóságok is komoly nehézségekkel küzdöttek, hogy azokat be is tartassák. A kijárási korlátozások be nem tartása később komolyan visszaütött az Olaszországra és az első hullám alatt az egyik legtöbb áldozatot elszenvedett országgá nőtte ki magát.

https://v4na.com/hot/google-adatokbol-latszodik-hogyan-reagaltak-az-orszagok-a-koronavirus-jarvanyra-38852/

HOT NAGYVILÁG

Címkék:

coronavirus, italy, lockdown, restriction