Újabb, az iszlamizációt támogató kampányba kezdett az óriáscég

Az Adidas egy olyan reklámkampányt indított, amelyben tippeket adnak a muszlimoknak, hogy miként sportoljanak a ramadán alatt.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 8. 12:15

A sportruházatot gyártó vállalat az Obeya PR-ügynökséget bízta meg a „From sunrise to sunset” kampány elindításával, aminek keretében tippeket adnának a muszlimoknak, hogy miként sportoljanak a ramadán idején.

A kampány állítólag az országban élő egymillió muszlimot célozza meg. Redwaan Hossain, az Adidas svédországi kommunikációs menedzsere szerint a vállalat csak tippeket és tanácsokat szeretne adni.

„A ramadán alatti edzés iránti növekvő érdeklődés ellenére kevés információ áll a sportolók rendelkezésére. Sok muszlim böjtöl, miközben szeretné megtartani a testmozgást, de nem igazán tudja, hogyan tegye ezt, tekintve, hogy egész nap nem ehetnek, és ihatnak semmit” – mondta Redwaan Hossain.

Az Adidas a Svéd Labdarúgó-szövetséggel, a Svéd Kosárlabda-szövetséggel és a Maraton Csoporttal közösen szervezi a kampányt.


A kampányt üdvözölte a svédországi Nyans muszlim párt vezetője, Mikail Yüksel, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Adidas a figyelem felhívó kampányával harcol az iszlamofóbia ellen.

NAGYVILÁG

Címkék:

adidas, islamisation, ramadan, sweden