Volt republikánus elnökjelölt: azoknak a társadalmaknak, amelyeknek nincs nemzeti identitásuk, semmilyen csatában sincs esélyük

Az egykori amerikai elnökjelölt szerint a mai világ embere a saját örömeire koncentrál, és szabadsága korlátainak tekinti a házasságot és a gyermekvállalást – mondta a CPAC Hungary-n Rick Santorum, volt republikánus elnökjelölt, aki szerint a hitet prioritásként kell kezelni. Az istenbe vetett hiten, a hazán és családon alapuló értékek mellett állt ki Nigel Farage és Eduardo Bolsonaro is, akik videóüzenetben mondták el gondolataikat a konferencián.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. MÁJUS 19. 14:07

Első európai helyszínként Magyarország ad otthont a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórumnak május 19-én és 20-án. A konferenciát eredetileg március végére tervezték, az ukrajnai háborús helyzet miatt halasztották májusra. A budapesti rendezvény – melynek mottója és központi tematikája az Isten, haza, család hármas egysége – vezérszónoka Orbán Viktor, magyar miniszterelnök volt.

Az eseményen felszólalt Rick Santorum, volt republikánus elnökjelölt is. Az Origo nevű magyar hírportál beszámolója szerint Santorum úgy fogalmazott: a baloldal nyerésre áll Nyugaton és egy újfajta Isten emelkedett fel, az én istene. A volt republikánus elnökjelölt szerint az én került a középpontba és mindenki a saját örömére koncentrál. A legtöbb megválasztott vezető nemcsak követi, hanem propagálja az előbb bemutatott életfilozófiát. „Rekordot dönt az abortuszok száma és a droghasználat”- tette hozzá.

„Nyugaton a hívők száma folyamatosan csökken és ezzel párhuzamosan a gyermekek száma is egyre kevesebb. Magyarország és a szláv országok esetében ilyen mértékű szekularizálódás nincsen” – mondta Santorum.

Az egykori amerikai elnökjelölt szerint a mai világ embere a saját örömeire koncentrál, és szabadsága korlátainak tekinti a házasságot és a gyermekvállalást. Rick Santorum egyetértett Orbán Viktor azon gondolatával, hogy a hitet prioritásként kell kezelni.

„Harcolni kell a gyermekeinkért a Gonosz ellen, és gratulálok Magyarországnak, hogy az igazság bátor kimondásával támogatják a családokat és az egyházat. Azok a társadalmak, amelyeknek nincs nemzeti identitásuk, gyermekeik, semmilyen csatában sincs esélyük”

– mondta a Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint az amerikai republikánus politikus.

Kovács István, a CPAC Hungary rendezvényt az Amerikai Konzervatív Unióval közösen tető alá hozó Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arról beszélt, hogy míg az Egyesült Államokban Donald Trump elnök „megbuktatása” óta üldözik a szólás- és vallásszabadságot, valamint a hazafiságot, Európában még rosszabb a helyzet.

„Miközben háború és válságok vannak, Brüsszelben arra sem képesek, hogy felismerjék, mi az európai érdek. Erős, kompetens, cselekvőképes Európa kellene, de ettől messze vagyunk, ez látszott a migrációs válságban és a pandémia idején is. Multinacionális vállalatok, a szilíciumvölgy urai, a globális politikai elit, nemzetközi szervezetek mind részesei egy szentségtelen szövetségnek, amelynek célja lebontani civilizációnk alappilléreit, a hitet, családot és a nemzetet. Ellenfeleink szervezett hálózatként működnek világszerte”

– fejtette ki Kovács István, aki szerint össze kell fogni a baloldal ellen.

A fórumot videóüzenetben üdvözölte Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt volt vezetője, aki fantasztikusnak nevezte a Magyarország által elért eredményeket, az Orbán Viktor által vezetett Fidesz egymás utáni negyedik választási győzelmét.

„Mindannyiunknak együtt kell működnünk. Talán vannak közöttünk eltérő álláspontok, például Oroszországgal kapcsolatban, de a közös értékeinkre kell koncentrálni”

– jelentette ki Nigel Farage.

Szintén videóüzenetet küldött a CPAC Hungary résztvevőinek Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház tagja, az államelnök fia.

„A CPAC remek szerveződés arra, hogy bázisa legyen vitáknak arról, hogy hol tartanak a konzervatívok, hogy felidézzük a múltat és hagyományainkat és előre nézzünk. Magyarországon, Brazíliában és néhány más országban kiemelten erősek a konzervatívok, de az igazságot mindenkinek, mindenhol el kell mondanunk”

– fogalmazott.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

conference, conservatives, CPAC, Hungary, speeches