Zemmour: bevándorlók helyett robotok kellenének – videó

Zemmour: bevándorlók helyett robotok kellenének – videó

A népszerű francia jobboldali politikus külföldi munkavállalók alkalmazása helyett a robotika fejlesztésében látja a megoldást a bizonyos szektorokban kialakult súlyos munkaerőhiányra. Éric Zemmour szerint mára katasztrofális helyzet alakult ki a rengeteg bevándorló miatt, a franciák a nagyvárosokból vidékre menekültek.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. FEBRUÁR 20. 16:12

Franciaországban súlyos munkaerőhiánnyal küzd néhány ágazat, a kialakult helyzetet a kormány úgy kívánja megoldani, hogy tartózkodási engedélyt adna azoknak a külföldi munkavállalóknak, akik a nehézséggel küzdő szektorokban helyezkednének el. Gérald Darmanin belügyminiszter tavaly december elején ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az a vezetés célja, hogy megkönnyítsék az integrációt azok számára, akik valóban be akarnak illeszkedni a társadalomba és dolgozni szeretnének, az erről szóló törvényjavaslatot hamarosan az országgyűlés elé terjeszti a kormány.

A fenti témára reagált Éric Zemmour jobboldali politikus, a Reconquête (visszahódítás) nevű párt alapítója és vezetője, aki a BFMTV műsorában ismertette a számára elfogadható megoldást. Az ellenzéki politikus határozottan ellenzi, hogy illegális bevándorlóknak adjon a kormány tartózkodási engedélyt, Zemmour elmondása alapján ez ugyanis tovább rontana a már amúgy is katasztrofális migrációs helyzeten. A jobboldali politikus kifejtette, hogy évekkel ezelőtt azzal indokolták a migránsok Franciaországba történő beengedését, hogy a külföldiek végzik el azokat a munkákat, amiket a franciák nem akarnak megcsinálni. Ennek az lett az eredménye, hogy számolatlanul áramlott be az országba sok bevándorló. Zemmour szerint azonban nem csak azért van munkaerőhiány egyes szektorokban, mert a franciák nem akarnak bizonyos munkákat elvégezni, hanem arról van szó, hogy bizonyos szakmák rendkívül nehezek, példaként említette a mezőgazdaságot és az építőipart. A jobboldali politikus ezekben az ágazatokban ahelyett, hogy még több külföldit alkalmaznának, inkább újra kellene gondolni a dolgokat.

Zemmour szerint a mezőgazdaságban például egyre több helyen robotok alkalmazásával végeznek el bizonyos munkákat, és, mivel Franciaország iparilag rendkívül fejlett, ebben rejlik a megoldás, a jobboldali politikus tehát úgy véli, hogy külföldiek helyett a robotika fejlesztésével kellene megoldani a munkaerőhiányt.

Éric Zemmour azonban rávilágított egy másik problémára is, amely elsősorban a fővárosra és a nagyvárosokra jellemző. Az éttermekkel kapcsolatban kiemelte, hogy a nagyvárosok éttermeinek konyháin kizárólag csak külföldiek dolgoznak, míg vidéken nem ezt tapasztalta, a kisebb települések vendéglátó helyein francia munkavállalók vannak. Zemmour szerint ez azért van, mert a franciák már nem Párizsban és a nagyvárosok külvárosaiban élnek, mert ezek a területek annyira iszlamizálódtak, hogy a franciák már nem érzik otthon magukat ezeken a környékeken. Ennek az lett az eredménye, hogy a franciák a fővárostól és a nagyvárosoktól távol, vidéken telepedtek le és ott is maradnak.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

eric zemmour, foreigners, france, islamisation, labour shortage, robots