Gulyás Gergely: Európai kultúrkörökben nem tesznek olyan kijelentéseket, mint Márki-Zay Péter

Amikor a csütörtöki kormányzati sajtótájékoztatón a magyar ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről, Márki-Zay Péterről kérdezték, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: Márki-Zay Péter nyilatkozatainak nagyon nagy többsége megegyezik a magyar baloldal elmúlt évtizedekben képviselt álláspontjával, „a magyar baloldalnak ezért volt könnyű támogatni” őt.

POLITIKA 2022. JANUÁR 13. 18:27

Szerinte „ennek a koalíciónak mindenféleképpen része az antiszemitizmus is”, mivel olyanokkal léptek szövetségre, akik pár éve még listákat készítettek volna zsidókról.

A miniszter úgy fogalmazott, „Európai kultúrkörben” nem tesznek olyan kijelentéseket, amelyeket a miniszterelnök-jelölt tett. Mint ismeretes, Márki-Zay úgy fogalmazott: a kormányzó pártban is vannak zsidók, csak elég kevesen.

 

Veszélyben lenne a 13. havi nyugdíj

A miniszter beszélt arról is: Gyurcsány Ferenc baloldali kormánya eltörölte, Márki-Zay Péter pedig rossznak tartja a juttatást, így az – fogalmazott – „nyilvánvalóan veszélybe kerül, ha a baloldal kerül kormányra”. Kiemelte: a baloldal, míg kormányon volt, magánosítani akarta az egészségügyi ellátást, privatizálni a kórházakat, Márki-Zay pedig pedig most is azt mondja, hogy ebben a helyzetben csak a magánosítás segíthet.