Kisebbségbe kerülünk a saját hazánkban – figyelmeztet a holland kommentátor

Kisebbségbe kerülünk a saját hazánkban – figyelmeztet a holland kommentátor

Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor és jogász szerint figyelembe kell venni a demográfiai változásokat a migrációs krízis megoldása során.

WORLD POLITICS MAY 2. 2024 11:53

Állást kell foglalni a demográfiai változások ellen, erről beszélt a Remix Newsnak adott exkluzív interjúban Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor és jogász.

„Európa a történelme során végig túlnyomórészt fehér volt, és most hirtelen, egy generáción belül néhány bürokrata az emberek akarata ellenére úgy döntött, hogy hirtelen kisebbségbe kell kerülnünk. Miért értünk ezzel egyet, vagy miért hagyjuk, hogy ez megtörténjen?”

– tette fel a költői kérdést a politikai kommentátor, ,aki a CPAC Hungary nevű budapesti rendezvényen is felszólalt a témában. Hozzátette, hogy ha valaki kiáll a hagyományok mellett, azt megtámadják, ebben az esetben annyit tehet még az ember, hogy mélyen hallgat.

„Azt hiszem sokan azt gondolják rólam, hogy rasszista vagyok, pedig ez nem igaz. Nem gondolom, hogy bármelyik faj felsőbbrendű lenne egy másiknál. Csak azt gondolom, hogy az enyém sem alacsonyabb rendű másokénál”

– mondta. A migrációs krízis kapcsán pedig megjegyezte, hogy egyes nyugati országokban, ha már nem tudják kezelni az illegális bevándorlást, egyszerűen csak azt mondják rá onnantól kezdve, hogy az legális bevándorlás.

„Szóval ez az, amit az elmúlt években láttunk: az illegális bevándorlást bizonyos értelemben legálissá tették, így bizonyos emberek számára nagyon megkönnyítették, hogy Európába jöjjenek, másoknak pedig nem olyan könnyű a szabályos rendszeren átjutni. Azt hiszem, ez a probléma bizonyos mértékig Amerikában is fennáll, hogy az Egyesült Államokba legálisan elég nehéz bevándorolni, de illegálisan a mexikói határon keresztül nem olyan nehéz”

– fejtette ki a holland politikai kommentátor.

Szerinte a demográfiai változásokat is figyelembe kell venni, amikor a bevándorlási problémákat vetjük össze. „A valóságot kell néznünk, nem pedig azt a kifejezést, amelyet a bevándorlásra használnak. Egyetértünk-e azzal, ami itt történik, azzal, ami a demográfiai összetételünk gyors változásával történik? Ha a válasz nem, akkor valamit változtatni kell. Ez ilyen egyszerű” – fogalmazott.

Eva Vlaardingerbroek végül kitért arra is, hogy nagy hiba a vallást és a keresztény hitet kihagyni a politikai üzenetekből, különösen, ha a fiatalokat akarják elérni. „Úgy gondolom, hogy átmosták az agyunkat, hogy ha az evangéliumot hirdetjük, ha beszédünkben az Úrra hivatkozunk, ha büszkén és nyíltan beszélünk arról, hogy keresztények vagyunk, akkor elijesztjük a fiatalokat. Szerintem ennek épp az ellenkezője igaz” – mondta, majd kiemelte, hogy van egy erkölcsi vákuum, amelyet vagy a klímaőrület, a woke, vagy más felforgató baloldali ideológia fog betölteni, vagy a Szentlélek fogja betölteni.

„Tehát két választásunk van, és úgy gondolom, hogy az emberek az igazságot keresik. Az emberek válaszokat keresnek, és a legjobb ajándék, amit adhatsz valakinek, ha az igazság irányába tereled”

– jelentette ki a Remix Newsnak a holland jogász.

WORLD POLITICS

Tags:

conference, CPAC, woke