Maffiózó családjától vette luxusvilláját a fővárosi közműholding vezére

Maffiózó családjától vette luxusvilláját a fővárosi közműholding vezére

Közvetlenül a hírhedt maffiózótól, Prisztás Józseftől és családjától vette a legalább 2 milliárdot érő ingatlanát Mártha Imre, a budapesti közműholding vezére, illetve a családja nevén futó cég.

POLITIKA 2021. DECEMBER 28. 12:10

Ahogy arról a Metropol nyomán a V4NA is beszámolt, ez az a villa, amelynek teraszáról, illetve medencéje partjáról a munkásokat provokáló képeket tett közzé a fővárosi közműholding első számú vezetője. Innen gördül ki délutánonként, miután a szolgálati Skodát letette, Bentley márkájú, a világ milliárdosai által kedvelt autójával.

A beosztottjai által a volt szocialista miniszterelnök után csak Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér időközben valóságos hajtóvadászatot indított azok ellen, aki révén kiszivárogtak az amerikai milliárdosokat megszégyenítő életvitelét bizonyító képek, hívja fel rá a figyelmet újabb cikkében a Metropol. Mint írják, Mártha 26 követőjét nyilvánította egyik-napról a másikra gyanúsnak, s azonnal letiltotta őket. A Metropol úgy értesült, hogy komoly személyes konfliktusok is lettek a gyanúsításokból, ráadásul Mártha Imre magánnyomozót is fogadott, hogy kiderítse, kik buktatták le.

Karácsony Gergely, budapesti főpolgármester és Mártha Imre

A Karácsony Gergely-féle önkormányzat milliárdosa, a fővárosi közterületfenntartó, a FŐTÁV, a kertészet, a temetkezési vállalat és a kéményseprők vezetője a Metropol értesülései nyomán nagyon sok ismerősét személyesen is kifaggatta a napokban. Azt szeretné mindenáron megtudni, hogy ki szivárogtatta ki a luxusutakról, jachtozásról, alulöltözött hölgyekről készült, nagy vihart kavaró képeket.

De ennél is megdöbbentőbb, hogy Mártha Imre, illetve a közvetlen családtagjai nevén futó cég közvetlenül az egyik leghírhedtebb maffiózótól, Prisztás Józseftől, illetve annak családjától szerezte meg a legalább 2 milliárdra becsült svábhegyi luxusingatlant, ahol jelenleg kizárólag ő maga lakik,

írja a Metropol.

Prisztás József a kilencvenes években dúsgazdag maffiózó hírében állt Magyarországon, több milliárd forinttal, rengeteg ingatlannal és telekkel rendelkezett, vagyonát leginkább az éjszakai életben szerezte. A kilencvenes évek végén fényes nappal, az óbudai Ladik utcában lőtték közvetlen közelről fejbe. Ingatlanok miatt kellett meghalnia: egy kölcsönügyletben ugyanis ugyanazokat a nagy értékű ingatlanokat ajánlották fel neki is fedezetül, amiket Portik Tamásnak is. Prisztás és az Energol-vezér nem tudtak megegyezni az ingatlanokat illetően, Portik ezért megölette Prisztást, akire eleve féltékeny volt.

Mártha Imre luxusházának tulajdoni lapján pontosan követhető, hogyan szerezte meg a Mártha-család a maffiózótól, illetve annak meggyilkolása után az örököseitől a komoly vagyont érő ingatlant.

 

Időközben újabb fotók is eljutottak a Metropol szerkesztőségébe arról, hogyan provokál a megszerzett milliókkal Mártha Imre, akinek csak az óragyűjteményét 100 millió forint körülire becsülik közvetlen ismerősei.

A Metropol szerkesztőségébe beküldött képek egyikén látható például egy méregdrága zongora, amelyen a műkedvelő milliárdos gyakran saját maga szórakoztatja a baloldali elit tagjait, azokon a partikon, amelyeket a Prisztáséktól megszerzett villában ad.

A zongora ára használtan is 34 millió forint, újonnan pedig 50 millió forint körül kezdődik. A Steinway cég nem hoz nyilvánosságra árakat, minden egyes zongorája külön alku tárgya a világ leggazdagabb embereivel.

Minden Steinway & Sons zongorát kézzel készítenek el. Az eddigi legdrágább darabot 1,2 millió euróért (444 millió forint) vette meg egy műgyűjtő.

Egy másik, szintén a Metropolhoz eljuttatott kép már szinte említésre sem méltó, ezen a milliárdos közművezér éppen egy sokmilliós, elektromos szörfdeszkával dicsekszik. Földi halandók aligha ismerhetik a világ leggazdagabb embereinek ezt a luxus-sporteszközét, aminek ára alsó hangon 2 millió 300 ezer forintnál kezdődik.

Az Onean spanyol szörfdeszka-gyártó vállalat termékeinek ára 2-3 millió forintról indul.

Prisztás-villa, 40 milliós zongora, többmilliós szörfdeszka, és ez még nem minden.

A Gyurcsány-fióka név ellen tiltakozni próbáló fővárosi közművezér, akivel gyakorta és nagyon szívesen fotózkodik Karácsony Gergely, Budapest balliberális főpolgármestere, egy Írországból behozott versenylóval is provokálja a munkatársait. Mártha rendszeresen posztol fotókat egy Apache Girl nevű angol telivérről, ami egy bejegyzése szerint az angol arisztokrácia híres lóversenyén, az ascoti derbyn is megállná a helyét.

Ha így van, akkor a ló ugyancsak megérhet akár 100 milliót is, hiszen az angol királyi család kedvenc lóversenye, a Royal Ascot versenylovainak ára alsó hangon 200 000 angol font környékén kezdődik.

És miközben Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezére így kérkedik a vagyonával, Budapesten spórolásból szemeteskukákat és jegyautomatákat szerelnek le, és melósokat rúgnak ki, akik a Metropolnak panaszkodnak arról, hogy folyamatosan rettegniük kell, mert féltik az állásukat.

POLITIKA

Címkék:

budapest, city hall, imre martha