Kivételes luxusban él a fővárosi közműcégek csúcsvezetője

Kivételes luxusban él a fővárosi közműcégek csúcsvezetője

Több mint kétezer négyzetméteres, legkevesebb kétmilliárd forintot érő, úszómedencés villában él és egy 100 milliós luxusautóval jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője.

POLITIKA 2021. DECEMBER 22. 10:13

A Metropol újabb bizonyítékot talált Budapest főpolgármesterének, Karácsony Gergelynek „kedvenc cégvezére”, a korábbi szocialista miniszterelnök után „Gyurcsány-fiókának” is nevezett Mártha Imre meghökkentő vagyonáról. Még a baloldali orgánumok is találgatják, vajon mennyi lehet a jövedelme – olvasható a cikkben.

A lap szerdai számában arról ír, hogy a fővárosi közműcégek magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozói levélben küldenek képeket és információkat a szerkesztőségnek Mártha luxus-életvitelével kapcsolatban. Küldtek például fotókat arról, hogy a csúcsvezető nyáron, munkaidőben úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait. A levelek szerint jellemzően napi alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnt, elutazott, akár hetekre. A levelek írói állítják: ezek a felvételek olyan napokon készültek napközben, amikor Mártha Imre elvileg „dolgozott”, nem volt szabadságon. Azt azonban fontosnak tartotta, hogy egy-egy provokatív posztot kitegyen, megmutatva, hogyan is tölti a home office-ban, „swimming pool” mellett a „munkaidejét”.

Az egyik levélíró szó szerint ezt írta:

„A tisztelt vezérigazgató ÚR – mert így kell szólítanunk – a többi vezetővel együtt csak néhanapján jár be, akkor is legfeljebb 1-1 órára. Aztán hazamegy úszkálni a fűtött medencébe.”

Mártha Imre a Metropolhoz eljuttatott dokumentumok szerint egy egészen pontosan 2240 négyzetméteres vadonatúj villában lakik, amely – az aktuális budapesti, 12. kerületi ingatlanárakat figyelembe véve – 2 milliárd forintot ér. Az már csak „taktikai húzás” lehet, hogy a villát a Mártha Imre legközelebbi hozzátartozói tulajdonában álló cég nevére íratták – írja a lap, amely a szomszédoktól úgy tudja, hogy a hatalmas villában egyedül Mártha Imre lakik.

Forrás: FKF Facebook / Metropol

Képek bizonyítják azt is, hogy Mártha, míg napközben a szolgálati Skodát használja, amint hazamegy, átül egy 100 milliót érő Bentley-be, a világ egyik legdrágább autójába.

Forrás: FKF Facebook / Metropol

A dolgozók számára továbbra is csak egy kérdés marad nyitva – írja a Metropol: hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárd forintos villára, 100 milliós autóra, 15 milliós órára és napi másfélmilliós szállodaszámlára, miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a fővárosi távhőcégnél, temetkezési vállalatnál? „Miből telik minderre, miközben szeméttárolókat és jegyautomatákat szerelnek le Budapesten takarékossági okok miatt?” – teszik fel a kérdést.