Lengyelország ellenzi a belső égésű motorok betiltását

Egyre több ország illetékes minisztere állítja, hogy a belső égésű motorokra vonatkozó uniós tilalom határideje tarthatatlan.

GAZDASÁG 2023. MÁRCIUS 12. 16:47

Lengyelország határozottan elutasítja hogy az EU 2035-ig betiltsa a belső égésű motorral hajtott autók értékesítését – mondta Anna Moskwa lengyel környezetvédelmi miniszter egy megújuló energiáról szóló brüsszeli konferencián a napokban. Hozzátette, hogy Lengyelország nincs egyedül ebben a kérdésben, az informális megbeszéléseken egyre több az olyan hang, amely szkeptikusan áll a reformhoz.

„Az országok felébrednek, és kezdik felismerni, hogy 2035 nincs messze, különösen a kisebb államok, amelyeket, mint elképzelhető, elárasztanak majd a külföldi technológiák, és társadalmaik kezdik megérteni a valóságot és az őket érintő következményeket”

– jelentette ki a lengyel tárcavezető, aki reméli, hogy ezek a hangok egyre erősebbek lesznek a nemzetközi színtéren is és az Európai Unió vezetői felfigyelnek rá. Elmondta, hogy a maga részéről minden alkalmat megragadott, hogy érveljen amellett, hogy ez a reform irreális, és megkönnyebbült, hogy az ilyen tilalom érvényesítésére irányuló lépések lelassultak. Elmondta, hogy Lengyelország minden olyan koalíciót támogatni fog, amely ezt a célt el tudja érni. „Bármilyen késedelem a végrehajtásban jó hír lenne. Szívesen építünk egy koalíciót, amely ellenzi ezt” – mondta.

Még ha számos európai kormányzat ösztönözni is akarja az ország lakosait az elektromos járművek vásárlására, az olykor rendkívül magas villamosenergia-költségek miatt az elmúlt időszakban egyre többen tartózkodnak ettől. Ráadásul, ahogy arról a V4NA is beszámolt, több helyen korlátozhatják az elektromos autók töltését is az áramhiány miatt.

Svájcban akciótervet dolgoztak ki arra az esetre, ha hiány lépne fel villamos energiából, a négy pontos terv harmadik szakasza szerint pedig szabályoznák az elektromos autók használatát abban az esetben, ha nem lenne elég áram a hálózatban.

Eközben a Volkswagen azt tervezi, hogy 2030-ra hat akkumulátorgyárat állít üzembe Európa-szerte a PowerCo akkumulátorgyártó vállalat alatt, amely júliusban megkezdte egy németországi gyár építését, szeptemberben pedig 3 milliárd eurós befektetést írt alá az Umicore vállalattal katódanyag-gyártásra. Thomas Schäfer, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója azonban a Times-nak nyilatkozva elmondta, hogy a németországi és más uniós országok akkumulátorgyáraiba való befektetésnek nincs pénzügyi értelme, ha “a politikai döntéshozók nem tudják hosszú távon kordában tartani az energiaárak emelkedését”. Kiemelte, hogy “ha nem sikerül gyorsan és megbízhatóan csökkenteni az energiaárakat Németországban és Európában, akkor az energiaigényes termelésbe vagy új akkumulátorgyárakba történő beruházások Németországban és az EU-ban gyakorlatilag veszteségesek lesznek.” Ezért ezeket a befektetéseket máshova fogják vinni.

GAZDASÁG

Címkék:

cars, germany, poland, switzerland