Fontos a migránsok kényelme a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint

Fontos a migránsok kényelme a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint

A magyarországi baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter – a korábban tett kijelentései alapján – kívánatosnak tartja a migrációt, az idegen kultúrákból érkező bevándorlók integrálását. Úgy vélte, hogy a vegyesházasságokból születendő gyermekek jó hazafiak lesznek és még az invázió-szerű bevándorlásnak is több előnye van, mint hátránya. A Mediaworks Hírcentrumának összefoglalójából kiderül: Márki-Zay úgy tett, mintha nem ismerné az integráció elmaradásáról szóló, lesújtó nyugati tapasztalatokat vagy éppen a párhuzamos társadalmak kialakulásából adódó tragédiákat.

POLITIKA 2021. DECEMBER 30. 11:14

Mára a szocialista exminiszterelnök Gyurcsány Ferenc mellett Márki-Zay Péter a migráció egyik leglelkesebb támogatója a magyar politikában – derül ki a Mediaworks Hírcentrumának összefoglalójából. Mint felidézik: Osváth Zsolt YouTube-influenszer nyári műsorában Márki-Zay azt fejtegette, hogy milyen fontos neki a bevándorlók kényelme.

Az a legfontosabb dolog, hogy azok az emberek, akik (…) ide érkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, érezzék jól magukat

– fogalmazott. A baloldal jelöltje szerint a migránsok 1-2 generáció alatt „magyarrá válnának”. Ennek erősen ellentmond – írja az Origo.hu –, hogy a muzulmán bevándorlók, akik a 2015-ös inváziószerű krízis során érkezők java részét is alkották, a nyugat-európai tapasztalatok szerint több nemzedék alatt sem képesek integrálódni, sőt egyre inkább elkülönülnek.

A legutóbbi önkormányzati választás kampányában is a bevándorlást támogató megnyilatkozást tett Márki-Zay. Egy könyvben azt fejtegette, hogy amíg Magyarország az Európai Unió tagja, addig a kormány nem tudja megakadályozni a migrációt, s így például a mohamedán vallású bevándorlók beáramlását is el kell tűrniük a magyaroknak.

Amellett, hogy Márki-Zay vegyes házasságból született gyerekek lelkes hazafiakká neveléséről ábrándozott, úgy vélte, hogy a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorol egy adott térség gazdasági fejlődésére. A kijelentését ugyanakkor semmilyen adattal nem tudta alátámasztani.

Az illegális migrációból adódó veszélyeket és kockázatokat pedig tagadja Márki-Zay, 2018-ban például ártalmatlan és jelentéktelen dologként beszélt a bevándorlásról. Mindössze három évvel a 2015-ös migránsválság után, amikor több százezer, papírok nélküli bevándorló lépett be jogtalanul Magyarország területére, Márki-Zay már úgy fogalmazott egy Facebook-bejelentkezésében:

„A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál’ istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna.”

Azaz Márki-Zay szerint a migránsok nem bántanak senkit.

Bár az már a migrációs válság alatt ismert volt, hogy a Soros-hálózat hogyan segíti a migrációt a különböző NGO-kon keresztül, és az amerikai tőzsdespekuláns a Project Syndicate oldalán maga tette közzé a Soros-terv néven ismertté vált, egymillió migráns betelepítését tartalmazó elképzeléseit, Márki-Zay a milliárdos szerepét és befolyását is bagatellizálta a 2015-ös események kapcsán.

„Hát Soros, nem tudom, hogy akart vagy nem akart behozni, de egyet sem sikerült Magyarországra behozni. Egy nyomorult migránst sem”

– fogalmazott a már említett, nyári interjúban. Mindezzel párhuzamosan a baloldal miniszterelnök-jelöltje maradi, nevetséges elképzelésként beszélt a kormánynak az illegális migrációval szembeni fellépéséről, amelynek a célja a nemzeti szuverenitás, és a kulturális homogenitás megőrzése. Egy tavaly októberi eseményen azt hangoztatta, hogy szerinte „egy kicsit bezárkóztunk, lemaradtunk, elmaradtunk a világtól”. Később óriásposzteren hirdette, hogy szerinte Soros György egyetlen migránst sem hozott be, azaz plakátokon állt ki egyértelműen Soros mellett.

Figyelemre méltó, hogy Márki-Zay nemcsak a magyar kormányt támadta következetes migrációs politikája miatt, hanem azokat az állampolgárokat is, akik ellenzik az illegális bevándorlást: egy idei, őszi fórumon sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlította őket. Azaz, több millió magyar embert sértegetett.