Amerikai érdekeket szolgál Brüsszel? – 2. rész

Amerikai érdekeket szolgál Brüsszel? – 2. rész

Akár a háborús helyzet kezelését, akár a migrációs- vagy az energiaválságot nézzük, azt látjuk, hogy az európai döntéshozók lépései az amerikai globalisták kedvét keresi, és nem az európaiak érdekét szolgálja. Cikksorozatában a V4NA arra keresi a választ, hogy mi áll ennek hátterében. Végignéztük az „Európai Unió kormányának”, az Európai Bizottság biztosainak előéletét, és sokaknál már rövid utánajárás után is teljesen egyértelművé vált, hogy Soros György globalista hálózatának tagjai.

POLITIKA 2023. JANUÁR 23. 12:01

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen múltja is magában foglalja a Soros György amerikai oligarchához való kapcsolódást, hiszen a korábban Németország védelmi minisztereként szolgáló von der Leyen közös szervezetben volt az Open Society trónörökösének nevezetett Alexander Sorossal. Ez a szervezet pedig a Müncheni Biztonsági Konferencia tanácsadó testülete. A szervezetnek ugyan már nem tagja az azóta Bizottsági elnökként szolgáló von der Leyen, azonban érdemes megjegyezni, hogy Alexander Soroson kívül olyan globalista, balliberális szereplők ülnek a tanácsadó testületben, mint például David Miliband, az IRC nevű migránsokat segítő nemzetközi szervezet elnöke, vagy épp Radosław Sikorski, volt lengyel külügyminiszter. Sikorski felesége Anne Applebaum hamisítatlan képviselője a spekuláns érdekeinek. A lengyel származású történészről érdemes megjegyezni, hogy többek közt a magyar baloldal külföldi támogatási botrányával érintett Action for Democracy (AfD) tanácsadótestületének tagja.

Visszatérve a bizottsági elnökre, elhíresült az a kép is, amikor 2012-ben, az akkor még német munka-és szociális ügyekért felelős miniszterként beszélget Soros Györggyel, és egy másik befektetővel, Nicolas Berggruennel. Vajon miről szólhatott a diskurzus?

Frans Timmermans Soros György barátja

De megnézve az Európai Bizottság további tagjait, például az első helyettes Frans Timmermans-t, az a gyanú, hogy a Bizottság ezer százalékig be van kötve az amerikai globalista erőkhöz, tovább erősödik.

Timmermans ugyanis nem is rejti véka alá a vonzalmát Soros György és a nyílt társadalom eszméje iránt. Egy korábbi interjúban barátjának nevezte Soros Györgyöt. De ő volt az egyik olyan EU-s vezető, akivel a legtöbbször találkozott a spekuláns az elmúlt években, és számos alkalommal kifejtette, hogy nagyra tartja, és többször meg is védte az amerikai spekulánst.

Így nyilatkozott néhány éve róla: „Semmi kétségem afelől, hogy őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá”.

A Kontra magyar hírportál korábbi cikkében beszámolt arról, hogy Timmermans és közvetlen munkatársai több találkozót is folytattak Soros György szervezeteivel. Így például European Policy Centerrel (EPC), vagy épp a Avaazzal, illetve a Open Society European Policy Institute (OSEPI) képviselőivel. Ebben a cikkben említést tesznek Valdis Dombrovskis, emberközpontú gazdaságért felelős ügyvezető alelnökről is, aki a milliárdos „üzenőfalaként” működő The Project Syndicate képviselőivel találkozott Brüsszelben, 2020. február 25-én.

Ezek után talán senkit nem lep meg, hogy a képmutató energiavámpír Timmermans volt az egyik legerősebb szorgalmazója a többek közt az energiahordozókat érintő szankcióknak, ami leginkább az Amerikai Egyesült Államok gazdasági javát szolgálta.

Margrethe Vestager, aki Soros ökle volt a techóriásokkal vívott harcban

A másik ügyvezető alelnök Margrethe Vestager is intenzív kapcsolatban van Soros Györggyel. 2018-ban számolt be arról a sajtó, hogy Vestager és Timmermans együtt találkozott Soros Györggyel, akivel arról beszéltek Timmermans elmondása szerint, hogy „Már legalább húsz éve, időről időre beszélek Soros Györggyel, és a téma mindig ugyanaz. Hogyan segíthetünk abban, hogy Európa szorosabban összetartson. Azzal a felismeréssel kezdődött, hogy habár Európa kettéosztottsága megszűnt, de ahhoz, hogy Európa két fele valóban közelebb kerüljön egymáshoz, sokat kell dolgozni és sok erőfeszítést kell tenni. Soros György az elejétől kezdve elkötelezett volt eziránt a cél iránt, és valamilyen formában nekem is mindig ez volt a feladatom” – mondta el akkor Timmermans.

De amikor néhány évvel ezelőtt éppen haragban volt a Google és a Facebook Sorosékkal, akkor Soros György maga is méltatta Vestagert, amikor azt mondta, hogy ő lesz a végzete ezeknek a nagyvállalatoknak Európában.

Josep Borell bizalmas találkozót folytatott Sorossal a migránshajókról

A néhány napja komoly botrányt okozó kijelentést tett Josep Borrell Fontelles Európa globális szerepének erősítéséért felelős főképviselő. A spanyol biztos a külügyminiszterek ülését követően kijelentette, hogy senki sem várta az európai szankcióktól azt, hogy megállítják Oroszország háborúját. Csakhogy ez teljes ellentmondásban van azokkal a nyilatkozatokkal, amiket az EU tisztségviselői a tavasszal és különösen nyár elején, amikor az orosz energiát érintő szankciókat keresztülverték a tagállomokon, nyilatkoztak.

Borrell korábban, még spanyol külügyminiszterként több órás megbeszélést folytatott Soros Györggyel a miniszterelnök, Pedro Sánchez társaságában. Akkor épp a migránsok Európába történő telepítésének előmozdításáról folyhatott a diskurzus a sajtóban kiszivárgott hírek szerint, hiszen az szolgálta a spekuláns érdekeit. Ma már a szankciók mellett érvelnek egybehangzóan.

De Borell olyannyira nem rejti véka alá elkötelezettségét a Soros-birodalom irányába, hogy 2022 szeptemberben a Project Syndicate nevű oldalon közölt egy írást, amelyben szintén azt fejtegette, hogy az oroszok elleni stratégia működik, folytatni kell. Közismert tény, hogy a Project Syndicate Soros György saját lapja, a spekuláns „üzenőfüzeteként” is szokták csúfolni.

„Igaz, Oroszország hasznot húzott a közelmúltbeli gázáremelésekből. De ez nem jelenti azt, hogy a szankciók kudarcot vallottak. Inkább meg kell várnunk, hogy láthassuk Európa azon döntésének teljes hatását, hogy csökkenti Oroszországból származó energiaimportját.” – fejtegette a tisztviselő.

A több milliós vagyonnal rendelkező európai uniós biztos egyébként gúnyolódva még „diétának” is nevezte az európaiakat elszegényítő Oroszország elleni szankciókat, miközben ő maga az elmúlt évek járványtól és háborútól sújtotta időszakában több száz ezer euróval növelte vagyonát a vagyonnyilatkozata alapján. Erről a V4NA is beszámolt.

Johannes Hahn érintett lehetett az Európai Unió hűtlen kezelési ügyében

Johannes Hahn költségvetésért és igazgatásért felelős biztos szintén büszkén pózolt néhány éve Soros Györggyel, mondván: “mindig jó találkozni Soros Györggyel, hogy megvitassuk a reformok felgyorsítására irányuló közös erőfeszítéseinket a Balkánon és Kelet-Európában”.

Ezek után nem meglepő, hogy Hahn azon dolgozik, hogy Európa eladósítsa magát, és Ukrajna működését hitelből finanszírozza, miközben az EU-t gazdasági végveszélybe taszítanák.

A költségvetési biztos zűrös pénzügyeiről a Kontra.hu rántotta le a leplet, amikor megírták, hogy Hahn érintett lehetett az Európai Unió hűtlen kezelési ügyében. Az osztrák biztos ugyanis a korábbi ciklusban a Szomszédságpolitika és Bővítésügyi tárcát vezette, amelyet akkor az Európai Számvevőszék részéről az a Karel Pinxten által elnökölt kamara ellenőrzött, akinek a nevéhez az Unió történetének legsúlyosabb hűtlen kezelési ügye fűződik.

Pinxten fényűző vacsoráin és vadászatain Hahn számos alkalommal részt vett – így 2015. december 12-én és 13-án is. A cechet az Európai Számvevőszék, azaz európai adófizetők állták, ugyanakkor Hahn annyira már nem tartotta fontosnak ezeket a meghívásokat, hogy az átláthatóság jegyében megemlítse. De Hahn bensőséges viszonyt ápol Helga Bergerrel is, aki a Számvevőszék azon kamarájának tagja, amely jelenlegi tárcáját világítja át.

A francia lap értesülései szerint a két osztrák tisztségviselő együtt vacsorázott 2021. június 11-én, 14-én és 28-án is.

Az OLAF – amely intézmény arra hivatott, hogy minden pénz és finanszírozási visszásságot alaposan felkutasson és ellenőrizzen – mind a Pinxten-ügyben, mind Johannes Hahn biztos előzetes vizsgálatának lefolytatása során mély hallgatásba burkolózott.

A francia Libération értesülései szerint olyan mérvű nyomás érkezett a Bizottság és meg nem nevezett tagállamok irányából, hogy a szervezet jobbnak látta felhagyni (legalább) az utóbbi üggyel. Mára pedig az a biztos, akinek a feladata az OLAF felügyelete, nem más, mint Johannes Hahn költségvetési biztos.

POLITIKA

Címkék:

european commission, frans timmermans, george soros, influence, johannes hahn, josep borrell, left, ursula von der leyen, usa