Pazarolja az energiát a képmutató zöldítési biztos – videó

Pazarolja az energiát a képmutató zöldítési biztos – videó

Energiaélősködő – mondhatná a történelmi rekordokat döntögető rezsiáraktól szenvedő polgár az Európai Unió alelnökére, aki az emberekkel fizettetné meg a klímacélokkal járó súlyos költségeket, miközben ő maga luxuskörülmények között él, és rengeteg energiát pazarol.

HOT POLITIKA 2022. OKTÓBER 5. 07:00

Nem rejtette véka alá Frans Timmermans, az Európai Bizottság zöldpolitikáért felelős alelnöke a Zöld Megállapodás rövidtávú következményeit. „Az átmenet piszkosul kemény lesz. Senkinek se legyenek illúziói, hogy könnyű lesz”, erről az alelnök egy ülésen beszélt. A dokumentum a 2050-ig kitűzött uniós klímacélok megvalósításához szükséges intézkedéseket tartalmazza. Ezek között olyan új adók bevezétése is szerepelt, amelyek brutális mértékben tovább emelnék a háztartások rezsiköltségeit – azon túl, hogy azok Nyugat-Európában egyébként is történelmi csúcsokat döntöttek.

Az emberek így is szinte belerokkannak a rezsiszámlák fizetésébe,

Frans Timmermans szerint ugyanakkor „egy dolgot nem engedhetünk meg magunknak, hogy a szociális oldal szembehelyezkedjen a klímaoldallal”. Vagyis, Soros György hű embere szerint a drasztikus klímavédelmi intézkedések a szenvedő európai polgárok felett állnak.

Az uniós csúcspolitikus arra szólította fel az európai polgárokat, hogy minél hamarabb álljanak át a megújuló energiaforrásokra. Csakhogy az ilyen magánberuházások óriási költségekkel járnak, miközben ma már nem ritka, ha egy háztartásban választani kell a számlák és az étel között.

Az uniós elit erre is előállt egy megoldással: az embereknek kevesebb gázt kell fogyasztaniuk – vélekedett nemrég Frans Timmermans, aki szerint rövidtávon az energiaspórolás lehet a megoldás a mostani magas árakra.

Timmermans szerint jóval kevesebbet kellene fűtenie az embereknek és a zuhanyzást is minimálisra kellene csökkenteni. De véleménye szerint arra sincs szükség feltétlenül, hogy kimossák a ruhákat, mondván hogy elég csak kiszellőztetni azokat. Az autósoktól pedig azt kérte, hogy inkább biciklivel járjanak, ezzel is sokat tehetnek azért, hogy Európa ne függjön az orosz energiahordozóktól.

Azt azonban kevesen tudják, hogy Brüsszeltől mindössze másfél órányi autóútra található Frans Timmermans luxusvillája, ami jól mutatja, hogy a zöld politikáért felelős alelnök bort iszik, és közben vizet prédikál.

Az 1937-ben épült többszintes ingatlan első ránézésre akár egy hotel is lehetne, a házban ugyanis 12 szoba található. A ház „G” energiabesorolású címkével rendelkezik, ami az egyik legrosszabb az Európai Uniós skálán. Vagyis, a ház lakói annyi energiát használnak el, hogy egyes európai államokban akár bontásra is ítélhetnék. Az energiaélősködő ráadásul úgy követeli, hogy az embereknek sürgősen át kell állniuk az – átlag polgár számára megfizetethetetlen – megújuló energiaforrásokra, ő maga nem vette a fáradtságot arra, hogy napelemmel szerelje fel a házát, vagy egyéb módon javítson az energiabesoroláson.

A házat mintegy 500 ezer euróért vásárolta 12 évvel ezelőtt, a mostani értéke pedig akár az egymillió eurót is elérheti.

Láthattuk hogy a brüsszeliták milyen luxusban élnek Tervurenben, bemutattuk az energiaélősködő Timmermans életmódját. A háttéranyagok gyűjtése során döbbentünk rá arra, hogy nem az energiaélősködő Timmermans az egyetlen klímapolitikus Európában, aki az energia okos felhasználásáról beszél a nyilvánosság előtt, miközben ő maga energiapazarló módon él.

Sőt, olyan már korábban is előfordult, hogy egy vezető európai politikus képmutatónak bizonyult. Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője rendszeresen a korrupció elleni harc fontosságáról szónokolt, miközben trükkös eszközökkel, ravaszkodva, joghézagokat kihasználva zsebre vágott legalább 400 ezer eurót.

HOT POLITIKA

Címkék:

eu, frans timmermans, hypocrisy