Euró százezrekkel gazdagodott a válságos időszakban az uniós biztos

A több milliós vagyonnal rendelkező európai uniós biztos gúnyolódva "diétának" nevezte az európaiakat elszegényítő Oroszország elleni szankciókat, miközben ő maga az elmúlt évek járványtól és háborútól sújtotta időszakában több száz ezer euróval növelte vagyonát, ez olvasható ki a vagyonnyilatkozatából.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 21. 15:29

A spanyol származású Joseph Borell, a Spanyol Szocialista Munkáspárt tagja, aki saját bevallása szerint több millió eurós vagyonnal rendelkezik. A személyes gazdagodását pedig biztosként is folytatta, ugyanis két év alatt több százezer eurós tartozásokat sikerült kifizetnie.

Európai uniós biztossá válása előtt a politikus spanyol külügyminiszterként is leadta a vagyonnyilatkozatát, amelyet 2020 márciusában hoztak nyilvánosságra. Borell ekkor a 2,2 millió eurós ingatlan-vagyona mellett egy 337 278 eurós úgynevezett kötelezettséget is bevallott.

A 2022-ben közzétett vagyonnyilatkozatában azonban már nem szerepelt semmilyen kötelezettség, vagyis két év alatt sikerült több százezer eurót visszatörlesztenie a mindössze 25 ezer eurós tiszteletdíjából.

Az azonban jól látható, hogy vagyonnyilatkozatai alapján az elmúlt évek járványtól és háborútól sújtotta időszakában

Euró százezrekkel gazdagodott a válságos időszakban az uniós biztos.

A szocialista politikus vagyonnyilatkozatát tovább olvasva az is szembetűnő, hogy három cégnél több mint 200 ezer eurónyi pénzt, vagy értékpapírt tart letétben, emellett pedig nagyobb mennyiségű részvénnyel is rendelkezik. Csaknem 55 ezer euró értékben birtokol részvényt és értékpapírokat a BBVA vállalatból, amely Spanyolország egyik legnagyobb multinacionális szolgáltató cége, emellett pedig

beszállt a vegyiiparba is, a Bayer csoport részvényei közül ugyanis 184 darabot birtokol.

A biztosnak nem mellesleg hat ingatlan van a tulajdonában Spanyolországban egy pedig Brüsszelben. Mikor éppen nem Brüsszelben tartózkodik, a felségével a Madrid mellett található Valdemorillo településen él. A pazar környezetet sem kell nélkülöznie, ugyanis az ingatlanból kilátás nyílik a közelben található Valmayor víztározóra.

A luxust egyáltalán el nem utasító baloldali politikust a szülőfalujában, La Pobla de Segur településen a városka csendes részén, egy 512 négyzetméteres, kerttel és medencével rendelkező palota várja. Azonban ezt is, mint mindent a magánéletével kapcsolatban, rendkívüli módon rejteget. A felsorolásnak ráadásul itt még koránt sincs vége, az ingatlanmágnás politikus további ingatlannal rendelkezik az ország fővárosában és szülőfalujában is.

NAGYVILÁG

Címkék:

energy crisis, josep borrel, oligarch