Jól halad az oltás, újabb enyhítés jöhet a V4-es államban

Pénteken meglehet a 3,5 millió beoltott, az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok - mondta a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

HOT 2021. ÁPRILIS 22. 12:17

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a teraszok este fél 10-ig lehetnek majd nyitva, ahogy az üzletek. Egyúttal este 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete – közölte.

A vendéglátóhelyek újraindulása az első lépés a szabadság visszanyerése felé, és remélhetőleg ezt követően gyorsan tovább lehet lépni, hiszen jelentős mennyiségű oltóanyag érkezik az országba – jegyezte meg.

A következő egy hétben egymillió kínai vakcina, valamint 200 ezer első orosz oltás is érkezik, és a Pfizer-vakcinákból is több mint 300 ezer érkezhet – mondta Gulyás. A beérkezett vakcinákat a lehető leggyorsabban szeretnék eloltani – árulta el. Jó esélyünk van arra, hogy a jövő héten a 4 milliós határt átlépjük – tette hozzá.

Gulyás Gergely azt is elárulta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ad majd tájékoztatást arról, hogy milyen újabb lépések lehetnek, ha Magyarországon eléri a 4 milliót a beoltottak száma.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is kifejtette, hogy a veszélyhelyzet őszig történő meghosszabbítására azért van szükség, mert a járvány még nem ért véget. Ez a meghosszabbítás azt szolgálja, hogy az ország cselekvőképessége biztosított legyen – fejtette ki, hozzátéve, hogyha a vírussal kapcsolatok számok megengedik, akkor a kormány akár már nyáron is megszüntetheti a veszélyhelyzetet. 

HOT

Címkék:

covid-19, Hungary, reopening, vaccine, viktor orban