A migránsok fontosabbak a pártnak mint az állampolgárok

Egy közvélemény-kutatás rávilágított arra, hogy az emberek többsége szerint a demokrata politikusok előnyben részesítik a migránsokat az állampolgárokkal szemben.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 2. 13:14

Az amerikai választók többsége úgy véli, hogy a demokraták a migránsok érdekeit az amerikaiak elé helyezi, míg a republikánusok az amerikaiakat helyezik előtérbe – derült ki a CBS által több mint kétezer regisztrált választópolgár körében végzett felméréséből.

A felmérés azt is kimutatta, hogy az összes szavazó 59 százaléka, és a függetlenek 61 százaléka szerint a demokraták megnyitnák az amerikai-mexikói határt, ha 2023-ban is ők irányítanák az országot. A liberálisok 20 százaléka és a demokraták 27 százaléka vélekedik így.

A választások előtti közvélemény-kutatás azután készült, hogy Joe Biden elnök helyettesei legalább hárommillió külföldi munkást és illegális bevándorlót engedtek be az Egyesült Államok területére. 2022-ben a statisztikák szerint 10 újszülöttre legalább hét bevándorló jutott. A Biden-adminisztráció által támogatott migráció pedig a többség szerint alacsonyan tartja az amerikaiak bérét, miközben növeli a bérleti díjakat és a lakásárakat, illetve a használt autók és az élelmiszerek inflációját is felhajtja.

Más felmérések is azt mutatják, hogy a közvélemény egyre kevésbe támogatja a bevándorlást, mert annak negatív hatásai az átlag embereken csapódnak le először. Ennek ellenére a demokrata párt képviselői továbbra is a bevándorlás támogatása mellett teszik le a voksukat, és támogatják a migránsok korlátlan befogadását.

Mindeközben továbbra is migránskaravánok tartanak az Egyesült Államok határai felé.

NAGYVILÁG

Címkék:

migration, polls, united states of america