A nyílt utcán estek egymásnak a rivális migránsbandák tagjai – videó

A nyílt utcán estek egymásnak a rivális migránsbandák tagjai – videó

A város hírhedt no-go zónájában történt az eset, ahova a lakosok már be sem mernek menni, mert teljesen átvették az uralmat a kábítószer kereskedők. Nem ez volt az első eset, hogy elszabadultak az indulatok a környéken, olyan is előfordult már, hogy a rendőrökre támadtak rá.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 22. 09:21

Óriási tömegverekedés alakult ki Lyon hírhedt no-go zónájában, a 7. kerületben lévő La Guillotière nevű városrészben a Gabriel-Péri téren. A verekedésről készült videót Éric Zemmour Reconquête (visszahódítás) nevű pártjának tagja, Damien Rieu tette közzé a Twitteren.

A Lyon Mag nevű helyi lap értesülései szerint két rivális banda, a helyi algériai és mali közösség tagjai estek egymásnak a nyílt utcán, minden kezük ügyébe eső tárggyal dobálták egymást, a zavargásnak végül a rendőrség vetett véget könnygázzal.

A zöldpárti vezetésű nagyvárosban az utóbbi időben rendkívüli módon megromlott a közbiztonság, ami odáig vezetett, hogy az egyik szupermarket kénytelen volt bezárni délután 5 órakor, mert a bolt közelében jelen lévő illegális árusok és a környéken tanyázó drogosok miatt nem voltak biztonságban a dolgozók.

Ám nem a szupermarket dolgozói az egyetlenek, akik nincsenek biztonságban a környéken. Egy, a közelben lévő egyetemi campus diákjai december elején petícióban kérték, hogy korábban fejezzék be az óráikat, hogy még sötétedés előtt haza tudjanak menni, mert félnek, hogy megtámadják őket.

A mostani atrocitás helyszínén, a Gabriel Péri téren egyébként már korábban is történt zavargás, tavaly novemberben még a rendőrökre is rátámadtak. Ez akkor történt, amikor a CNews stábja személyesen akart meggyőződni arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a kerületben, ezért a “Face á la rue” című műsor készítője, Jean-Marc Morandini a Nemzeti Tömörülés nevű jobboldali párt elnöke, Jordan Bardella társaságában a városba ment, hogy riportot forgasson. A térre és környékére nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a helyszín biztosítása érdekében.

A fokozott rendőri jelenlét ellenére szélsőbalos és antifasiszta aktivisták támadtak a stábra, az összegyűlt kétszáz fős tömeg sértegette a riportert és a politikust, valamint azt követelték, hogy engedjék szabadon a Daltons nevű rapper banda tagjait és zárják be Morandinit, a CNews riporterét.

A szóban forgó rapper banda rendszeresen tart motoros városi rodeózást és több tagját is letartóztatták már. Néhányan közülük ebben a zavargásban is részt vettek, egy felvételt is közzétettek az interneten, melyen jól látszik, hogy pirotechnikai eszközökkel lövöldöztek az utcán a CNews adásának idején.

A hírhedt városrészben – amint arról hírügynökségünk is beszámolt – nagy gondok vannak a higiénia területén is. Május elején a La Guillotière nevű negyed valósággal fuldoklott a felhalmozódott szemét alatt, ugyanis napokig nem ürítették ki az utcai szemeteseket és a kukák mellé kihelyezett hulladákot sem szállították el.

A La Guillotière en colère (dühös La Guillotière) nevű kollektíva felhívta rá a figyelmet, hogy ugyanolyan bánásmódban szeretnének részesülni, mint a Lyon más kerületeiben élők és feljelentést tettek a városvezetés ellen.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

fighting, france, lyon, migrant gangs, no-go zone