Amerikában még mindig nem ismerik az ukrán zászlót

Amerikában még mindig nem ismerik az ukrán zászlót

Az Egyesült Államok ismét megcsinálta: fordítva ábrázolták az ukrán zászlót egy videókonferencián, ráadásul ezúttal nem civilek, hanem a Pentagon vétett arcpirító hibát.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 27. 13:22

Az Egyesült Államok védelmi központjában, a Pentagonban is sikerült két egyszerű színt felcserélni egy videókonferencián, amelyet a Pentagon vezetője kezdeményezett 44 másik országbeli kollégájával. A megbeszélésen az ukrán-orosz háborúról egyeztettek és határozott támogatásról biztosították Ukrajnát – igaz, az ukrán zászlót végig fejjel lefelé ábrázolták a katonai létesítményben.

Nem ez az első eset, hogy az Egyesült Államokban bohócot csinálnak magukból az emberek. Korábban a V4NA beszámolt arról a tömeges blamáról, amely az ország legnagyobb tanári szakszervezetéhez kötődik.

“Kiállunk Ukrajna mellett” – olvasható egy, az ukrán zászló színeivel lefestett papíron, amelyet két szakszervezeti vezető készített. A tanárok a Twitteren is közzétették a fotót, hogy szolidaritásukat nyilvánosan is kifejezzék a háború közepette. Randi Weingarten és Evelyn DeJesus azonban végül csak azt bizonyította be, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is néz ki Ukrajna nemzeti lobogója, ők ugyanis felcserélték a színeket, a sárga került felülre és a kéket festették alulra. A valóságban az ukrán zászló alsó részén a sárga a végtelen mezőt jelképezi, a kék pedig a felette elterülő eget.

A szakszervezet azóta törölte az oldaláról a fotót, de a közösségi oldal felhasználói túl gyorsan lecsaptak a tanárokra és élesen kritizálták őket az arcpirító hiba miatt. Egyikük azt írta: “Tudod, a civilizációnk az idiotizmus felé halad”.

Egy másik szerint “ha figyelembe vesszük, milyen jók az állami iskolásaink olvasási és matematikai pontszámai, ennek van értelme. Kíváncsi vagyok, hogy a Pedagógus Szakszervezet tagjai hogyan teljesítenének ezeken a teszteken?” – tette fel a kérdést.

Egy bejegyzésben pedig az áll: “Köszönjük, hogy elmagyarázta, miért buktak meg az iskoláink!”.

A kezdeményezés egyébként annyira megtetszett a többi pedagógus csoportnak, hogy tömegesen átvették a hibás zászlót. Az emberek ezt sem hagyták szó nélkül, ehhez a bejegyzéshez valaki megjegyezte, hogy ez “még több bizonyíték arra, hogy a tanári szakszervezetek károsak a gyerekekre”.

Itt azonban még mindig nem ért véget a kínos bohózat. Az eredeti fotót megosztó nők közül az egyik tanár az “Ukrajna” szót sem tudta helyesen leírni egy másik posztban, ami újabb kritikahullámot indított el el a közösségi felületen.

Nemrég a vezető demokrata politikusok is bebizonyították, hogy hiányosak a földrajzi ismereteik. Nancy Pelosi, az USA képviselőházának elnöke egy európai látogatásról visszatérve egy sajtótájékoztatón beszélt az orosz-ukrán konfliktusról, ahol összekeverte Ukrajnát Magyarországgal. Pelosi határozott meggyőződéssel mesélt arról, hogy Magyarország ellen indított támadást Oroszország. “Ha megnézzük a térképen, láthatjuk hogy Magyarországot Amerika ellenségei veszik körbe. Oroszország, Fehéroroszország és a Krím”.

NAGYVILÁG

Címkék:

flag, mistakes, ukraine, usa