Az amerikaiaknak elege van Biden és Harris határpolitikájából

Az amerikaiak többsége nemcsak, hogy ellenzi az illegális bevándorlást, hanem azt is akarja, hogy a kormány csapatokat küldjön a déli határra azt biztosítani.

NAGYVILÁG 2024. AUGUSZTUS 17. 04:08

A Napolitan News Service új felmérése szerint a regisztrált szavazók 84 százaléka úgy véli, hogy „az illegális bevándorlás rosszat tesz az Egyesült Államoknak”, míg csupán 12 százalékuk mondta azt, hogy jót tesz. Az illegális bevándorlás ellenzésének és támogatásának aránya „évtizedek óta nagyjából változatlan” – írja a hírszolgálat.

A megkérdezettek túlnyomó többsége, 71 százaléka azt mondta, hogy a legális bevándorlást támogatja, mert az jót tesz az országnak. „Ez a nézet szintén stabil maradt évtizedek óta. A választók egyértelmű különbséget tesznek a legális és az illegális bevándorlás között” – írják.

Az illegális bevándorlással kapcsolatban a megkérdezettek 49 százaléka a bűnözést nevezte meg legfőbb aggodalomként.

28 százalékuk szerint az illegális bevándorlás bűnözőket és terroristákat enged be az országba, a válaszadók 26 százaléka szerint plusz terhet ró a gazdaságra és az egészségügyre. Az amerikaiak 16 százaléka szerint veszélyes embereket engednek be az országba az illegális bevándorlók között, 5 százalékuk szerint pedig kábítószereket és dílereket hoz magával az illegális migráció.

„Összességében ezek a számok azt tükrözik, hogy a választók Amerikát egyszerre tekintik a bevándorlók és a törvények nemzetének” – mondta Scott Rasmussen, az RMG Research elnöke, és kiemelte:

„A szavazók megértik, hogy a legtöbb bevándorló miért akarja családját a lehetőségek földjére hozni. De dühösek a szövetségi kormányra, amiért engedélyezi és bátorítja az illegális bevándorlást”.

Egy külön felmérésben a válaszadók 75 százaléka mondta azt, hogy támogatja, hogy amerikai csapatokat küldjenek délre „a drogkartellek ellen és a határ biztosítására”. „Ez jelentősen emelkedett Joe Biden elnök hivatalba lépése óta, az összesítésben a republikánusok 90 százaléka és a demokraták 62 százaléka értett egyet ezzel” – írja a Napolitan News Service.

Az eredmények összhangban vannak több más közvélemény-kutatás eredményeivel – hívja fel rá a figyelmet a New York Post amerikai lap.

A Rasmussen Reports közelmúltbeli felmérése szerint a megkérdezettek közel kétharmada szerint a déli határválságot inváziónak kellene nevezni.

A nagy többség szerint a határbiztonság létfontosságú nemzetbiztonsági érdek (70%), és elismerte, hogy ami történik, az válság (72%).

A Monmouth University Polling Institute közelmúltbeli jelentése szerint a megkérdezettek többsége azt mondta, hogy támogatja a határfal építését, egy olyan politikát, amelyet Donald Trump korábbi elnök folytatott, és amelynek Biden már az első hivatalba lépésének napján véget vetett. Több mint 80 százaléka szerint az illegális bevándorlás „vagy nagyon komoly, vagy valamennyire komoly probléma”.

A University of Texas/Texas Politics Project közvélemény-kutatása szerint

a texasiak többsége, köztük a spanyolajkúak és a feketék is, támogatják a fal építését és a határbiztonsági intézkedéseket. Azt is megállapították, hogy a texasi demokraták egyre inkább támogatják Trumpot.

Összességében a texasi szavazók 65 százaléka mondta azt, hogy támogatja, hogy Texas saját falat és kordonokat építsen; 57 százalék támogatja, hogy Texas tengeri bójákat telepítsen a Rio Grande folyóba; 66 százalék támogatja, hogy további állami rendőrségi és katonai erőforrásokat vezényeljenek a határra. A texasi spanyolajkú szavazók többsége, 56 százaléka szintén nem ért egyet azzal, ahogyan Biden a bevándorlás és a határbiztonság kérdését kezeli – derült ki az UT/TPP felméréséből.

Egy másik UT/TPP felmérés szerint a texasiak túlnyomó többségükben támogatják Greg Abbott kormányzó Lone Star művelet keretében tett határbiztonsági erőfeszítéseit, többek között azt, hogy Texas tengeri akadályokat telepítsen, határfalat és fizikai akadályokat építsen a texasi-mexikói határon, további erőforrásokat vezényeljen a határra, és az illegális külföldi állampolgárokat északra buszoztassa.

NAGYVILÁG

Címkék:

biden, illegal migration, trump, usa