Fiatal migránsok támadtak tűzoltókra és rendőrökre – videó

Fiatal migránsok támadtak tűzoltókra és rendőrökre – videó

A migránsok pirotechnikai eszközökkel támadtak a tűzoltókra és a rendőrökre, a prefektus tájékoztatása alapján túlnyomórészt afrikai és Mayotte-i származású, 13 és 17 év közötti kamaszokról van szó.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 4. 16:51

Nem érzik magukat biztonságban a Franciaország középső részén lévő nagyváros, Limoges lakói – különösen a település nyugati felében lévő 2500 lakosú Val de l’Aurence nevű kerületében, ahol a helyiek elmondása alapján egy banda drogokkal üzletel a nyílt utcán és a hálózatba gyakran bevonják a környéken élő kiskorúakat is. Egy kisgyerekes anya elmondása alapján a bölcsődébe tartva Molotov-koktél maradványokat és utcaköveket, valamint töltényeket látott az utcán szanaszét, olyan érzése volt, mintha egy gerillaháborúba csöppent volna.

Ezt érezhették azok a tűzoltók is, akik a banda csapdájába estek, akik egy lángokban álló járművet próbáltak eloltani, amikor körbevette őket egy 30-40 fős, kapucnis banda és Molotov-koktéllal, és különböző pirotechnikai eszközökkel támadtak rájuk.

A France Bleu értesülései szerint a szisztematikus támadássorozat augusztus 1-én, hétfő éjjel kezdődött és immár három napja tart, az összecsapásban egy rohamrendőr megsérült, erről beszélt a CNews riporeterinek a város polgármestere is.

A rendőrkapitány elmondása alapján szándékosan csalták csapdába a tűzoltókat azzal, hogy felgyújtottak három autót, majd rájuk támadtak és a segítségükre érkező rendőröket is célba vették.

Az alprefektus elmondása alapján a több tucatnyi támadó zöme kiskorú, 13 és 17 év közötti bevándorló hátterű tinédzser, akik Afrikából és Mayotte szigetéről származnak, írja a 20 minutes nevű lap.

A város republikánus párti polgármestere, Emile-Roger Lombertie arról beszélt a lapnak, hogy a szóban forgó kerületben évek óta problémát jelentenek a Mayotte-ról származó dílerek köré csoportosult erőszakos bandák, melynek tagjai valóságos bűnszervezetként tevékenykednek. A városvezető rendőri erősítést kért, hogy fel tudják venni a harcot a környéket uraló 70-90 bűnözővel, akiknek az a célja, hogy teljesen átvegyék a hatalmat a 2500 lakosú városrész felett.

Rendőrségi források szerint idáig egyetlen elkövetőt sem sikerült őrizetbe venni.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

criminal gangs, drogs, france, limoges, migrants, minors, police and firemen attacked