Csak a gyerekek dönthetik el, milyen neműek – mondja a világhírű filmsztár

Csak a gyerekek dönthetik el, milyen neműek – mondja a világhírű filmsztár

Tatiana Maslany, a Marvel stúdió She-Hulk című sorozatának sztárja kritizálta azokat a szülőket, akik nem hagyják, hogy a gyerekeik döntsék el, milyen neműek akarnak lenni.

NAGYVILÁG 2024. JÚLIUS 8. 05:37

Maslany az egyik kanadai tartományt kritizálta, miután a hatóságok olyan oktatási törvényt léptettek életbe, amely előírja az iskolák számára, hogy értesítsék a szülőket, ha egy gyereknél nemi zavart tapasztalnak, beleértve azt is, hogy a gyermek különleges névmásokat szeretne használni az osztályban. A szabályok azt is megakadályozzák, hogy az iskolák reklámozzák a transzneműséget az órákon – kivéve, ha a szülő hozzájárul.

A baloldali aktivisták természetesen dühösek a törvény miatt, és az LMBTQ-aktivistaként jól ismert Maslany a törvény ellen foglalt állást egy tömegrendezvényen. Ezen az eseményen a résztvevők azt követelték, hogy az iskola vonja vissza a szerintük botrányos szabályozást.

A múlthéten a sajtónak adott nyilatkozataiban Maslany ragaszkodott ahhoz, hogy a szülőknek nem szabadna mértéket szabni saját gyermekeik felett.

“A szülőknek hagyniuk kellene, hogy a gyerekek maguk döntsék el, hogy milyen neműek legyenek”

– mondta a CTV News szerint. A szuperhős-filmekről híres Marvel stúdió színésznője a továbbiakban határozottan kiállt amellett, hogy a szülőknek nincsenek jogaik a gyerekeik felett.

“A gyerekeknek vannak jogaik. A gyerekek emberi lények, akiknek van tudásuk és ismerik magukat, és tőlük kellene példát vennünk. Sok mindenben tőlük kellene példát vennünk. Meghallgatni őket, felhatalmazni őket arra, hogy eldöntsék, kik ők valójában és hogyan nevezzék magukat. Ez az ő joguk, nem a szülőké”

– vélekedett. A színésznő egy tízezer dollár értékű díjat is kapott, miután beiktatták a kanadai Hírességek Csarnokába. Az eseményen bejelentette, hogy az összeget a “Lulu’s Lodge” nevű, meleg fiatalokat segítő szervezetnek ajánlja fel.

NAGYVILÁG

Címkék:

children, lgbtq, woke