Elhallgattatnák a konzervatív hangokat

Teljesen elérhetetlenné vált a konzervatív közösségi oldal, a Parler platformja, az indoklás szerint azért, mert az oldalon erőszakot szítanak a felhasználók. Azzal azonban már nincsen gondja a tech cégeknek, ha egyesek például Donald Trump véres fejéről posztolnak képet.

NAGYVILÁG 2021. JANUÁR 11. 13:50

A Google és az Apple letiltotta a Facebookhoz és Twitterhez hasonló közösségi oldal, a konzervatív Parler applikációját, így nem lehet letölteni azt az áruházaikból. Közben az Amazon megszüntette a Parler webtárhely szolgáltatását, aminek eredményeként már egyáltalán nem érhető el az oldal.

Az Apple indoklása az volt, hogy az ő felületükön nincs helye az erőszakkal való fenyegetésnek és illegális tevékenységnek. Ezért döntöttek úgy, hogy betiltják a Parler applikációt az Apple áruházban, amíg nem tisztázódnak a problémák.

Hasonlóan az erőszak szításával volt problémája az Amazonnak is, szerintük a Parler komoly veszélyt jelent.

A Google és az Apple kínálatában azonban továbbra is megtalálható a Twitter, pedig ezen a felületen igazán el tudnak szabadulni az indulatok – az utóbbi pár napban például az terjedt a közösségi oldalon, hogy akasszák fel Mike Pence-t, Trump alelnökét.

Kathy Griffin, humorista pedig még korábban posztolt egy képet, amin Trump véres fejével a kezében pózol – ezt a fotót aztán novemberben, és néhány nappal ezelőtt újra megosztotta.

Őt azonban nem tiltotta le a Twitter, ahogyan Trumppal tette.

https://v4na.com/politika/toroltek-trump-egyik-legfontosabb-kommunikacios-csatornajat-43076/

A tiltás-hullámba pedig nem csak a közösségi oldalak szálltak be, hanem a Stripe nevű, pénzügyi tranzakciókkal foglalkozó vállalat is. A Stripe dolgozta fel többek között Trump kampányának a kifizetéseit, a kampány számláját azonban most felfüggesztették. Ez azt jelenti, hogy az emberek nem tudják online pénzügyileg támogatni Donald Trumpot és csapatát.

https://v4na.com/nagyvilag/papok-felgyujtassal-fenyegetese-belefer-a-twitter-szerint-42696/

NAGYVILÁG

Címkék:

amazon, apple, ban, big tech, censorship, conservatives, donald trump, google, parler