"Funkcionális analfabétákat" vettek fel a londoni rendőrséghez a sokszínűség nevében

A londoni hatóságnál jelenleg mintegy 17 százalék az úgynevezett BAME, azaz fekete, ázsiai és kisebbségi etnikumú (Black, Asian and minority ethnic) tisztek aránya, ami jóval elmarad az évekkel ezelőtt kitűzött céltól. Hogy ezt elérjék, mindent meg is tesznek. Például "funkcionálisan analfabéta" tiszteket is felvesznek, állítja a rendőrségi tisztviselő.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 29. 16:51

„Funkcionálisan analfabéta” tiszteket vesznek fel a londoni rendőrség állományába – állítja Matt Parr rendőrségi tisztviselő. A férfi a Telegraph-nak úgy fogalmazott, hogy szerinte „nemes és helyes” az a cél, hogy a rendőrségnél növelni kívánják az etnikai kisebbségek számát, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ez nem mehet a színvonal kárára.

„Teljes mértékben támogatjuk azt az elképzelést, hogy Londont – amely valószínűleg a következő évtizedben egy fehér kisebbségi város lesz – ne egy túlnyomórészt fehér rendőrség felügyelje” – mondta Parr, hozzátéve ugyanakkor, hogy emiatt fennáll annak a kockázata, hogy alkalmatlan embereket vesznek fel. A tisztviselő úgy fogalmazott: hallott olyan tisztjelöltekről, akik „papíron funkcionális analfabéták”, és ez már most hatott a testület működőképességére, hiszen „egyes területeken már a bűnügyi jelentések megírása is nehézkessé vált”, jegyezte meg.

A sokszínűség növelésére irányuló törekvés a korábbi rendőrfőnök, Cressida Dick – aki a testület első nyíltan meleg vezetője volt – idején kezdett el fokozódni. 2021-ben célként tűzte ki, hogy 2023-ig a testület tisztjeinek 40 százaléka a fekete, ázsiai és etnikai kisebbségi csoportokból (BAME) származzon. Jelenleg ugyanakkor a Londonban szolgálatot teljesítő nem fehér bőrű rendőrök száma még mindig kevesebb, mint 17 százalék.

A Breitbart szerint a londoni rendőrség a sokszínűség növelésére az utóbbi években több milliós összegeket költött el.

NAGYVILÁG

Címkék:

BAME, london, police, woke