Gyerekekkel közösen lépett fel a drag queen

Egy melegjogi rendezvényen fellépő drag queen gyerekeket hívott fel a színpadra, akiknek táncolniuk kellett, miközben a nőnek öltözött férfi produkálta magát.

WORLD SEPTEMBER 11. 2022 14:11

A Twitteren nemrég került nyilvánosságra egy videó, amelyen gyerekeket bátorítanak arra, hogy rázzák a feneküket a színpadon egy kanadai melegjogi rendezvényen. A videón, amelyet Ottawa belvárosának egyik világos és napos utcáján forgattak, négy ember látható a színpadon, két felnőtt és két gyerek, akik felváltva rázzák a feneküket, miközben egy drag queen bátorítja őket, a tömeg pedig éljenez. A két gyerek közül az idősebbik egy tizenkét év körüli lánynak tűnik, míg a másik legfeljebb hét-nyolc éves lehet.

Annak ellenére, hogy a videó nyilvánosságra került és botrányt okozott, Catherine McKenney, Ottawa nem bináris polgármesterjelöltje nem kívánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

Az Ottawa Pride mintájára egyes városokban már nem a gyerekeket viszik a Pride eseményekre, hanem azokat viszik el a gyerekekhez. Így történt ez az Egyesült Államokban, Provoban is, ahol a Back to School Pride Night keretében családbarát Drag Show-t tartottak egy iskola mellett parkban. A RaYnbow Collective, a BYU LMBTQ közösségét támogató nonprofit szervezet minden tanév elején megrendezi az éves melegjogi rendezvényt a parkban. Idén az egyik fellépő a Jenna Tailia nevet viselte, és erotikus tánccal készült a gyerekeknek.

A drag queenek flitterekben, magas sarkú cipőben és rojtokban léptek fel a színpadon a családok és a támogatók előtt. A rendezvény ellen körülbelül száz ember tiltakozott, akiknek nem tetszett a családbarát Drag Show, és nem tartották elfogadhatónak, hogy egy ilyen műsort kiskorúak előtt, nyilvános helyen tartsanak meg.

„Ennek nem egy nyilvános parkban lenne a helye” – mondta Thomas Stevenson, a BYU végzőse és a BYU Conservatives társalapítója. A férfi a Drag Show-t társadalmi fertőzésnek nevezte.

WORLD

Tags:

childrens, drag show, gender ideology, lmbtq