Két járókelőt meggyilkolt a szomáliai migráns, az egyiknek a kezét is levágta

Újabb részletek láttak napvilágot a Ludwigshafenben elkövetett véres támadás után.

NAGYVILÁG 2022. OKTÓBER 21. 16:35

Bár a rendőrség egyelőre nem nyilatkozott a bűncselekmény indítékáról, sajtóértesülések szerint párkapcsolati problémák vezethettek a brutális gyilkossághoz. Egy elmérgesedő vita után egy 25 éves szomáliai férfit eltiltottak az élettársától, egy távolságtartási rendelet miatt nem mehetett a nő közelébe. A bűncselekmény előtt közvetlenül a férfi mégis megpróbált betörni a lakásba, ahol a nő élt. Amikor nem járt sikerrel, a bevándorló férfi lement az utcára és

feltehetően válogatás nélkül megkéselt két férfit, az egyiküknek levágta az alkarját, majd a korábbi élettársa erkélyére dobta azt, közben azt kiabálta: „Igazságot akarok a gyermekeimnek”.

A férfi a támadások alatt állítólag Allahot dicsőítette, ezért a Rajna-vidék-Pfalz tartományi bűnügyi hivatal (LKA) is nyomoz az ügyben és azt próbálják kideríteni, hogy a támadás hátterében állhat-e vallási vagy politikai indíték.

A késes támadás halálos áldozatainak boncolása során kiderült, hogy a 35 éves férfi a nyakán és a tüdején szerzett halálos sebeket. A 20 éves férfi pedig a mellkasán szenvedett olyan sérüléseket, hogy esélye sem volt a túlélésre. A szomáliai támadó egyébként egy közeli drogériába menekült a hidegvérű gyilkosság után, ahol egy 27 éves férfit is súlyosan megsebesített.

A rendőrök végül úgy tudták megállítani a bevándorlót, hogy lelőtték. A gyilkos migránst most kórházban ápolják, a rendőrség mentális vizsgálatot rendelt el a kihallgatása előtt. Azt, hogy a szomáliai férfi mióta tartózkodik Németországban, még vizsgálják.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, illegal migrant, killer