Középiskolai kérdőívben ócsárolták a heteroszexuálisokat

Szexuális irányultságról szóló kérdőíveket töltettek ki elsős gimnazistákkal, amelyekben olyan kérdéseket tettek fel a diákoknak, mint "miért olyan agresszívek szexuálisan a heterók".

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 23. 15:32

Több felháborodott szülő a Montana állambéli Missoulában található Sentinel High School vezetőségéhez fordult, miután megtudták, hogy a szülők engedélye nélkül szexuális irányultságról szóló kérdőíveket töltettek ki az elsős gimnazistákkal folytatott beszélgetések során. Az egyik diák azt mondta a szüleinek, hogy az egészségtanóra végén kiosztott kérdőív kellemetlen érzéseket keltett bennük. A tizenöt kérdésből álló felmérés szexuális témájú kérdéseket tartalmazott.

A felmérés többek között megkérdezte, hogy “Ön szerint a heterók fitogtatják a szexualitásukat? Ha igen, miért? A házaspárok 40 százaléka elválik. Miért olyan nehéz a heteróknak hosszú távú kapcsolatban maradni? Figyelembe véve a túlnépesedés következményeit, fenn tudna maradni az emberi faj, ha mindenki heteroszexuális lenne? A bejelentett nemi erőszaktevők 99 százaléka heteroszexuális. A gyermekmolesztálók többsége heteroszexuális. Ön szerint biztonságos, ha a gyerekeket heteroszexuális tanároknak, cserkészvezetőknek és edzőknek tesszük ki?”.

Egy névtelenséget kérő diák szülője szerint a felmérést az óra végén adták ki, magyarázat nélkül. A közösség tagjai, mint például Katie Kutz, Missoula megye lakosa, azt mondták, hogy szerintük a téma nem megfelelő a fiatal tinédzserek számára.

“Ki vállalja a domináns és ki a passzív szerepet egy hetero kapcsolatban. Az, hogy erről 14 és 15 éveseknek beszélnek, teljesen kiakaszt” – mondta Katie Kutz.

A Missoula megyei állami iskolák szerint a kérdőív nem része az iskolai tantervnek, és csak az osztályon belüli megbeszélésekhez használták. Emellett az iskola közölte, hogy a kérdőívet megkapó diákoktól nem várták el, hogy kitöltsék azt.

“A kézikönyv demonstrációs gyakorlatnak volt szánva, hogy megmutassa, bizonyos kérdéseket hogyan lehet sértőnek tekinteni” – áll az iskola közleményében.

Az iskola vezetése azt is közölte, hogy intézkedéseket vezetnek be a hasonló incidensek megelőzésére.

NAGYVILÁG

Címkék:

education, heterosexuality, sexual attack, united states of america