Lebuktak a miniszterek, kiderült, mennyire képmutatóak – videó

Lebuktak a miniszterek, kiderült, mennyire képmutatóak – videó

A francia vezetés minden állampolgárt arra szólít fel, hogy takarékoskodjanak az energiával, a klimatizált üzleteket megbüntetik, ha nyitva van az ajtajuk. Eközben a tanácskozó minisztereket járó motorral, bekapcsolt légkondicionálóval várják a sofőrjeik.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. JÚLIUS 29. 18:49

Elképesztő kettős mérce a francia kormány tagjaitól. A minisztertanácsra érkező politikusokat az Élysée-palota udvarán járó motorral, bekapcsolt légkondicionálóval várták a sofőrök, hívta fel a figyelmet a France Info újságírója, Benjamin Mathieu.

A jelenet azért vérlázító, mert Emmanuel Macron államfő július 14-án adott interjújában mindenkitől együttműködést és szolidaritást kért a kormány által bevezetni kívánt energiatakarékosság jegyében.

Agnès Pannier-Runacher francia energiaügyi miniszter ennek jegyében komoly szankciókatis bejelentett a minap. A Le Journal du Dimanche nevű lapnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a klimatizált üzleteknek 750 eurós büntetést kell fizetniük, ha nyitva marad az ajtajuk, az éjjel 1 és hajnal 6 óra között bekapcsolt fényreklámokért pedig 1500 eurós büntetés jár.

A France Info cikkéből kiderül, hogy a lap rákérdezett a történtekre Olivier Véran kormányszóvivőnél, aki elismerte, hogy hibáztak a miniszterek, majd arra kérte a riportereket, hogy továbbra is figyeljenek és hívják fel a figyelmet a minisztériumok helytelen magatartására, mert ez a módja annak, hogy változtassanak a viselkedésükön.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

air conditioned cars, double standard, energy sobriety, france, ministers