Nem bináris férfival népszerűsíti a luxusmárka női fehérneműit

A magát nem binárisnak valló biológiai férfiről számos képet készítettek a reklámkampány során, amelyeken női fehérneműkben pózol, így népszerűsítve azokat.

NAGYVILÁG 2023. ÁPRILIS 14. 16:52

A Honey Birdette luxus fehérneműmárka egy Instagram-posztban magyarázkodott a minap Jake Dupree nem bináris modell alkalmazása miatt. A cég, amely korábban a „nőktől nőknek” szlogent használta, azt írta, támogatják az LMBTQ+ közösséget, a nőket és mindenkit, aki mesésen akarja érezni magát a fehérneműikben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jake DuPree (@jakedupree) által megosztott bejegyzés

Instagram-oldala szerint Jake Dupree nem-bináris, bár láthatólag biológiai férfiként született, a nemi identitását csak jóval a születése után változtatta meg.

„A Honey Birdette befogadó és sokszínű. Míg az átgondolt és konstruktív vitákat fontosnak tartjuk, addig a gyűlöletbeszédet és a zaklatást nem toleráljuk a csatornáinkon. Az ilyen negatív jellegű kommenteket törölni fogjuk” – írták, majd kikapcsolták a hozzászólás lehetőségét a posztnál.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Honey Birdette (@honeybirdette) által megosztott bejegyzés

A Honey Birdette egyébként a szlogenjét is megváltoztatta a közösségi médiaplatformokon, a korábbi „nőktől nőknek” szlogent az „egy luxus fehérneműmárka mindenkinek” szlogenre módosították. A Daily Wire beszámolója szerint egyébként nem ez az első alkalom, hogy a cég egy férfival dolgozik együtt a reklám kampányában.

A márka 2022 júniusában Carmen Carrera fotóját használta fel, hogy bejelentse, támogatni kívánja az LMBTQ közösséget. „Stand out. Stand Proud… A pride hónapjának megünneplésére a Honey Birdette 10 000 dollárt adományoz a non-profit National Center for Transgender Equality szervezetnek! A Honey Birdette büszkén támogatja az általuk végzett munkát, amely oly sokaknak segít az LMBTQ-közösségben” – írták akkor egy posztban.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, lmbtq, non-binary, trans, womens