Nem csak tudott fia piszkos üzleteiről az elnök, de profitálhatott is belőle

A szavazók egy jelentős többsége nem hisz az Egyesült Államok elnökének, hiába állítja, hogy nem tudott fia piszkos ügyleteiről. Az emberek szerint Joe Biden profitált is ezekből a korrupt üzletekből.

NAGYVILÁG 2022. JÚLIUS 20. 10:48

A Rasmussen Reports egy olyan felmérést készített nemrég, amely világos képet ad arról, hogy az emberek mit gondolnak a Biden család körül kirobbant botrányokról. A felmérésben résztvevők 69 százaléka úgy véli, hogy Joe Biden “legalább néhány” piszkos üzletről tudott, amelyet a fia, Hunter Biden kötött különböző külföldi országokban. Még a demokraták fele is úgy gondolja, hogy Joe Biden nem mond igazat, amikor megpróbál elhatárolódni fia üzleti tevékenységeitől.

A felmérés arra is rávilágít, hogy az emberek 62 százaléka szerint valószínű, hogy Biden személyesen részesült a kínai vállalatokkal kötött üzletekből. Sőt, az amerikaiak továbbra is kételkednek abban, hogy a szövetségi vizsgálatok büntetőjogi vádakhoz vezetnének Hunter Biden esetében, csak 32 százalékuk válaszolt úgy, hogy elítélhetik a fiatalabb Bident.

Peter Schweizer, a Breitbart vezető munkatársa szerint egyébként a Biden család 31 millió dollárt szerzett öt olyan ügyletből, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a kínai vállalatokkal.

Hunter Biden ellen jelenleg adócsalás, pénzmosás és a lobbitörvények megsértése miatt nyomoznak. Hunter állítólag megpróbálja peren kívül rendezni az ügyet, és 1 millió dollárt fizetett az adóhivatalnak, hogy elkerülje az elítélést vagy az esetleges hosszú büntetést. Joe Biden legalább hétszer állította, hogy nem tud családja üzleti ügyleteiről, de az elnök hat év alatt legalább 13 alkalommal játszott szerepet a Biden család piszkos vállalkozásaiban – többek között ez derül ki a Hunter Biden által elhagyott laptop memóriájából kinyert adatokból.

Legutóbb egy hangüzenet buktatta le az elnököt, amelyet a fiának hagyott a hangpostáján.

“Hé, haver, itt apa. Szerda este negyed kilenc van. Ha lesz rá lehetőséged, csak hívj fel. Semmi sürgős. Csak beszélni akartam veled. Úgy gondoltam, hogy az online megjelent cikk, amelyet holnap nyomtatásban is megjelentet a Times, jó volt. Azt hiszem, már tiszta vagy”

– mondta Biden a telefonban. Az USA jelenlegi elnöke azután hagyott hangüzenetet a fiának, hogy 2018-ban a sajtó részletezte Hunter ügyleteit Ye Jianminggal, egy “gyorsan felemelkedő” kínai olajmágnással, aki 2016-ban a CEFC China Energy Company-t vezette, mielőtt két évvel később letartóztatták gazdasági bűncselekmények miatt.

A Biden család körül kirobbant botrányban kiderült továbbá az is, hogy Joe Biden fia, Hunter arra használta fel apja pozícióját, az Obama-kormányzat amerikai-ukrán kapcsolatokért felelős vezetőjét, hogy gazdaggá tegye a családot. A mainstream média azonban az elnökválasztási kampány miatt nem volt hajlandó foglalkozni a történettel. A közösségi média még azt is megakadályozta, hogy The New York Post leleplező cikkét megoszthassák az emberek.

Bidenék orosz beavatkozásként tekintettek a leleplező cikkre. Most azonban – azután, hogy Joe Biden megnyerte az elnökválasztást – már a balliberális fősodrú média is megerősítette, hogy a laptopos sztori végig helytálló volt. Az Igazságügyi Minisztérium is elismeri, hogy korrupciós ügyekkel kapcsolatos nyomozás alapját olyan e-mailek és üzenetváltások képezik, amelyek Hunter Biden laptopjáról származnak és amit a fiatalabb Biden egy delaware-i szervizben hagyott. Az e-maileket és a laptopon található adatokat már a nyomozást ismerő emberek is hitelesítették.

A MacIver Institute szerint azóta világossá vált, hogy a botrány lényegében nem is Hunter Bidenről szól, hanem Joe Bidenről, aki a fiát táskás embernek használta alelnöksége idején.

NAGYVILÁG

Címkék:

biden family, joe biden, usa