Németországot behálózza a terrorizmus

Hesse miniszterelnöke, Boris Rhein szerint a bevándorlás és a terrorizmus közvetlenül összefügg.

NAGYVILÁG 2024. SZEPTEMBER 4. 04:53

Boris Rhein hesseni miniszterelnök közvetlen kapcsolatot lát a Németországba irányuló bevándorlás és a terrorizmus között – írja a Die Welt német lap.

„Németországnak terrorproblémája van a migrációval kapcsolatban, és a szövetségi kormánynak kötelessége lenne reagálni”

– mondta a kereszténydemokrata tartományi kormányfő a Funke Mediengruppe médiumnak. Szerinte a döntő kérdés az, hogyan lehet biztosítani, hogy kevesebb ember lépjen be az országba. A politikus szerint sürgősen meg kell változtatni az ország migrációs politikáját, és el kell kezdenie végre következetesen elutasítani azok menedékkérelmét, akik nem jogosultak rá. Úgy vélte, azt is meg kell akadályozni, hogy illegális migránsok jussanak be Németország területére, hogy ott várják meg a kérelmük elbírálását. De a bürokrácia miatt is bírálta a szövetségi kormányt, mondván, hogy túl sok ideig tart a kérelmek vizsgálata.

„Bűnözőktől és fenyegetést jelentő emberektől meg kell vonni az állampolgárságot”

– szögezte le a hesseni kormányfő. Hozzátette, hogy a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) pártszövetség szerint a menekültügyi eljárásokat harmadik országokban kell lefolytatni, valamint Afganisztánba és Szíriába is ki kell utasítani az onnan származó migránsokat. A politikus minden bizonnyal elfelejtette, hogy Angela Merkel egykori kancellár, volt párttársa volt az, aki a szakadék szélére sodorta Németországot. Merkel ugyanis arra ösztönözte a migránsokat 2015-ben, hogy minél többen jussanak el Németországba. Az már a későbbi kormányzati intézkedéseknek köszönhető, hogy a szociális háló miatt dolgozniuk sem kell a migránsoknak, az adófizetők ugyanis eltartják őket. Emiatt pedig eszük ágában sincs végleg hazatérni.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, terror