Szórólapon figyelmeztetik a turistákat az Eiffel-toronynál a rossz közbiztonságra – videó

Szórólapon figyelmeztetik a turistákat az Eiffel-toronynál a rossz közbiztonságra – videó

Egy fiatalokból álló csoport röplapokon hívja fel a turisták figyelmét a Párizs belvárosában elszaporodott bűncselekményekre, a két nyelven írt papíron az áll, hogy törvényen kívüli területen jár az illető

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 26. 10:35

Látványos politikai akció keretében, angol és francia nyelvű szórólapokkal hívja fel a turisták figyelmét a Párizs jelképének számító Eiffel-toronynál a megromlott közbiztonságra a „les Natifs” (hazai születésűek) elnevezésű csoport, mivel az utóbbi időben rendkívüli módon megugrott a francia fővárosban a bűncselekmények száma. Miután feloldották a koronavírus miatti korlátozásokat és újra visszatértek a turisták Párizsba, velük együtt megjelentek a zsebtolvajok és a csalók is, akik kifejezetten a gyanútlan külföldiekre specializálódtak.

A párizsi rendőr-főkapitányság által közzétett adatok szerint 2022 első felében 16,2 százalékkal több testi épség elleni szándékos bűncselekmény történt a francia fővárosban, mint 2021 azonos időszakában. Ami a vagyon elleni bűncselekményeket illeti, robbanásszerű volt az emelkedés az idei év első felében, ugyanis 27 százalékkal több ilyen jellegű támadás történt Párizsban, míg 2021 első felében 75 618 esetet jegyeztek fel a hatóságok, addig az idei év első hat hónapjában 96 126 vagyon elleni bűntettet követtek el a francia fővárosban.


A les Natifs nevű csoport tagjai ezért úgy döntöttek, hogy akcióba lendülnek és felhívják a turisták figyelmét a francia főváros egyik leglátogatottabb látványossága, az Eiffel-torony tőszomszédságában lévő Champ-de-Mars nevű közparkban arra, hogy fokozottan figyeljenek az értékeikre. A csoport szórólapokat osztogatott a turistáknak, melyen angol és francia nyelven az állt, hogy törvényen kívüli területen járnak, ahol gyakori a lopás, a szexuális zaklatás és a testi sértés.


Az Eiffel-toronnyal szemben, a Szajna túlpartján lévő Trocadéro nevű nyilvános parkban szintén rendkívül rossz a közbiztonság, a les Natifs nevű csoport ide is ellátogatott, miután egy úgynevezett kísérő nélküli kiskorú migránsokból álló banda megtámadott egy turistát. A Twitteren közzétett bejegyzés alapján minden este ugyanaz történik, ezért a csoport rákérdezett a főpolgármesternél, hogy mikor kíván közbelépni.

A francia nagyvárosokban tapasztalható bűnözésre hívta fel a figyelmet a jobboldali Nemzeti Tömörülés nevű párt elnöke, Jordan Bardella is, aki arról beszélt egy televíziós interjúban, hogy a jelenséget nagyrészt a bevándorlás okozza. Az ellenzéki politikus úgy véli, hogy mivel ez a téma a jövőre vonatkozik, népszavazást kellene tartani róla, már csak azért is, mert a felmérések egytől egyig azt mutatják, hogy a francia lakosság nem akar további bevándorlást.

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

crime, eiffel tower, france, lawless area, paris