Egy baloldali vezetésű budapesti kerület korrupciós tevékenységét ismertette Anonymus

Egy baloldali vezetésű budapesti kerület korrupciós tevékenységét ismertette Anonymus

Pénzkötegek papírzacskóban. Az álarcos alak szerint ez még csak ízelítő, de arra figyelmeztetett, jobb, ha már az elején mindenki igazat mond.

POLITIKA 2022. MÁRCIUS 18. 10:39

Kezdjük Patek Gáborral, aki korábban leginkább Gajda Péter baloldali polgármesternek a bizniszeit intézte, újabban viszont már a harmadik kerületi balos vezetés simlijeit rendezi – kezdte mondandóját egy videóban Anonymus a Magyar Nemzet beszámolója szerint. Az álarcos alak ízelítőként egy videót is bemutatott, amelyen – elmondása szerint – Patek és üzlettársa éppen a szóban forgó baloldali vezetésű önkormányzat megbízásaiból „visszafelé irányuló” pénzekkel számol el. A képsorok alapján Patek és egy ismeretlen személy egy kocsiban ülve ad, illetve vesz át több mint 4 millió forintot (10800 euró). A rejtett kamerával készített felvételen jól látható, ahogy a pénzkötegeket rakosgatják egy papírzacskóba. A beszélgetésből egyértelműen kiderül, hogy további összegek várhatók.

„Ma átküldött egy 6 milliósat a…Csak vissza kell adnom a pénzt a fontos embernek”

hangzott el a két férfi között. A Magyar Nemzet azt írja: egyelőre nem tudni, hogy ki lehet a szóban forgó fontos ember, de Anonymus arra figyelmeztetett, hogy jobb, ha mindenki igazat mond. Az álarcos alak azt is megjegyezte, hogy a szövevényes botrány még nagyon az elején tart.

Anonymus egy korábbi üzenetében már jelezte, hogy Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve több budapesti, baloldali vezetésű kerületben végzett tevékenységükről fog beszélni. A Magyar Nemzet szerint Patekről köztudott, hogy Gajda Péter szocialista polgármester jobb keze, bizalmasa volt. Nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba baloldali önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

A Magyar Nemzet azt is megjegyzi, hogy Pateket vélhetően személyes szálak kötik Fischer Lászlóhoz és Deák Róberthez, hiszen mindhárman egymás Facebook-ismerősei. A cégadatok áttekintését követően kiderült, hogy Fischer László ügyvédnek és Deák Róbertnek van egy közös vállalkozása, a RF Production Hungary Kft. A céget nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások után hozták létre, főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. A társaság számos megrendelést is kapott a Kiss László baloldali polgármester vezette fővárosi harmadik kerületi önkormányzattól. Fischer Lászlónak ugyanakkor van egy közös vállalkozása Kiss László polgármester feleségével is. A Sight-Tech Hungary Kft.-ben Fischer és Polyák-Kiss Ágnes egymást követték az ügyvezetői székben; jelenleg mindketten a gazdasági társaság tulajdonosai, Fischer pedig a cég ügyvezetője. A kft. már eddig is több önkormányzati megrendelést kapott.

 

POLITIKA

Címkék:

budapest, corruption, Hungary, left alliance