EP korrupciós botrány: letartóztatták Marc Tarabellát

Letartóztatta a belga rendőrség az Európai Parlamentet érintő súlyos korrupciós botrány egyik főszereplőjét – írja flamand sajtóértesülésekre támaszkodva a Politico.

POLITIKA 2023. FEBRUÁR 10. 13:37

A vádpontokat egyelőre nem nevezték meg, és Tarabella maga sem jelent meg még védőügyvédjével az ügyében eljáró bíró előtt. A Politico információi szerint Tarabellát korrupcióval, bűnszervezet működtetésével, illetve pénzmosással gyanúsíthatja meg a belga igazságszolgáltatás, írja a Magyar Nemzet. Az őrizetbevétel mellett a hatóságok átkutatták Tarabella, a belgiumi Liege-ben lévő páncéltrezorját, valamint a vallon területen fekvő Anthisnes-ben lévő irodáit. Érdekesség, hogy Tarabella még mindig utóbbi város polgármestere.

A korrupciós ügy másik legfőbb, még szabadlábon lévő gyanúsítottja, Andrea Cozzolino európai parlamenti képviselő kapcsán a hatóságok nem nyilatkoztak, így nem lehet tudni, hogy ellene tesznek-e majd kényszerintézkedést.

Az Európai Parlament elzárkózott a fejlemények kommentálásától, mivel folyamatban lévő igazságszolgáltatási eljárásokról nem nyilatkoznak.

Az EP volt alelnöke, a szocialista Eva Kaili, valamint élettársa, Francesco Giorgi, illetve Pier Antonio Panzeri volt EP-képviselő továbbra is börtönben várja a folytatást.

POLITIKA

Címkék:

corruption, european parliament, marc tarabella, scandal