Futóbolondnak nevezte a miniszterelnök-jelöltségért induló politikust az egykori miniszter

Futóbolondnak nevezte a miniszterelnök-jelöltségért induló politikust az egykori miniszter

A miniszterelnök-jelöltségért küzdő polgármestert az egykori pénzügyminiszter illette erős kritikával.

POLITIKA 2021. OKTÓBER 9. 12:09

A szocialista Gyurcsány-kormány bukása után hatalomra kerülő Bajnai Gordon pénzgyminisztere (2009-2010), Oszkó Péter sarkos véleményt formált Márki-Zay Péterről. A miniszterelnök-jelöltségért hajtó hódmezővásárhelyi polgármestert Oszkó nemes egyszerűséggel futóbolondnak nevezte. A baloldali Bajnai-kormány egykori minisztere Márki-Zay Péter egyik interjújára reagált így, melyben az egyebek mellett úgy fogalmazott: a 2010 előtti kormányzás vállalhatatlan volt és csak a közös lopások miatt maradt el az elszámoltatás.

„(…) azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé, majd 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyészség vegzálásait, akik minden egyes általam aláírt papírt egyenként nyálaztak végig, amíg belátták, hogy nincs mivel támadniuk, felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolodnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek és annak még bárki nyilvánosságot ad. Az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy ez az ember nem, hogy ilyen interjúkat adhat, de még versenghet is a miniszterelnök-jelöltségért. Ezzel az erővel Budai Gyulát is meg lehetne próbálni eladni az ellenzéki megújulás kulcsfigurájának, nem lenne nagy különbség (ő legalább a gyerekbántalmazást nem próbálta propagálni)” – írta Oszkó, egyértelműen kritizálva az ellenzéki oldalt.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy mindeközben a baldali média – Karácsony Gergely budapesti főpolgármester visszalépése után – „máris sztárolja” a miniszterelnök-jelöltségre vágyakozó Márki-Zayt.