Megnevezte ötödik kormánya minisztereit Orbán Viktor

Megnevezte ötödik kormánya minisztereit Orbán Viktor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról – tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát (MTI) a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

POLITIKA 2022. MÁJUS 13. 13:41

Havasi Bertalan emlékeztetett arra: Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy

a veszélyek évtizede áll előttünk; háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, komoly energiaválság jelei mutatkoznak, megpróbáltatások előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője Orbán Viktor szavait idézve azt is mondta: április 3-án az emberek világos döntést hoztak, elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot.

„Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni. Orbán Viktor ennek a logikának megfelelően alakította ki a kormány szerkezetét, és a kormányt vezető személyeket is ez alapján választotta ki” – mondta a sajtófőnök.

A miniszterek névsora:

Általános miniszterelnök-helyettes, valamint nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter: Semjén Zsolt
Agrárminisztérium: Nagy István
Belügyminisztériumo: Pintér Sándor
Építési és Beruházási Minisztérium: Lázár János
Honvédelmi Minisztérium: Szalay-Bobrovniczky Kristóf
Igazságügyi Minisztérium: Varga Judit
Kulturális és Innovációs Minisztérium: Csák János
Külgazdasági és Külügyminisztérium: Szijjártó Péter
Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője: Rogán Antal
Miniszterelnökség vezetője: Gulyás Gergely
Pénzügyminisztérium: Varga Mihály
Technológiai és Ipari Minisztérium: Palkovics László
Gazdaságfejlesztésért felelős miniszter: Nagy Márton
Területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter: Navracsics Tibor