A francia fővárosban ugrásszerűen megnőtt a bűnözés

A rendőr-főkapitányság által közzétett adatok szerint Párizsban elérte a bűnözés a koronavírus előtti szintet, a tavalyi évhez képest rendkívüli mértékben megnőtt a bűncselekmények száma.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 20. 14:58

Egyre rosszabb Párizsban a közbiztonság és egyre nagyobb méreteket ölt a bűnözés, amint arról hírügynökségünk is beszámolt, a francia fővárost tartják a legveszélyesebb városnak és ezt támasztják alá a rendőrség friss bűnözési statisztikái is.

Párizsban a koronavírus okozta egészségügyi válságot követően újra visszatér az élet a rendes kerékvágásba, melynek köszönhetően újra megjelentek a francia fővárosban a turisták, csakhogy velük együtt ismét munkába álltak a bűnözők is. Következésképpen rendkívüli módon megugrottak a bűnözési mutatók, erről tanúskodnak a párizsi rendőr-főkapitányság adatai is. 2022 első felében 16,2 százalékkal több testi épség elleni szándékos bűncselekmény történt, mint 2021 azonos időszakában.

Még aggasztóbb, hogy a nem vagyon elleni erőszakos támadások, zavargások és testi sértések száma még nagyobb mértékben, 26,29 százalékkal nőtt, 2022 első felében 10 322 ilyen jellegű esetet regisztráltak, míg a tavalyi év első hat hónapjában 8 173 támadás történt a francia fővárosban.

Rendkívüli mértékben megnőtt a vagyon elleni bűncselekmények száma is, 27 százalékkal több támadás történt Párizsban. Míg 2021 első felében 75 618 esetet jegyeztek fel a hatóságok, addig az idei év első hat hónapjában 96 126 vagyon elleni bűntett volt a francia fővárosban.

A jelentésből ugyanakkor az is kiderül, hogy a prefektus az idei évben jelentősen megnövelte Párizsban a rendőri jelenlétet, és arról is beszámolt a rendőr-főkapitányság, hogy a mozgósítás eredményeként sokkal több bűneset felderítésére került sor.

NAGYVILÁG

Címkék:

crime, france, more attacks, paris, return to normal