Mostantól a férfi dolgozók is sminkelhetnek a légitársaságnál

Frissítette az öltözködési kódexét a British Airways, mostantól a férfi munkavállalók is viselhetnek sminket, piercinget a járatokon, illetve megnöveszthetik a hajukat.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 13. 14:02

A British Airways férfi pilótáinak és légiutas-kísérő személyzetének engedélyezték a piercingek és a smink viselését, miután a légitársaság frissítette az öltözködésre vonatkozó irányelveit. November 14-től minden egyenruhás alkalmazott viselhet szempillaspirált, műszempillát és fülbevalót, valamint kiegészítőket, köztük kézitáskákat is.

A légitársaság továbbá arra ösztönzi a személyzetet, hogy finom árnyalatú sminket használjanak, és törekedjenek a természetes megjelenésre. A körömlakkozás mindenki számára megengedett, bár a fekete és a neon körmök továbbra is tiltottak. A frissített hajápolási szabályok szerint a férfias kontyok is megengedettek lesznek.

A Brtish Airways egy nyilatkozatában kijelentette, hogy „büszkék vagyunk a British Airways valamennyi munkatársára, és elkötelezettek vagyunk a befogadó munkakörnyezet mellett. A munkatársainkkal együtt dolgoztunk az ápoltságra, szépségápolásra és kiegészítőkre vonatkozó frissített irányelvek megalkotásán, hogy kollégáink minden nap a legjobb, leghitelesebb változatukat hozhassák be a munkahelyükre.”

A légitársaság azonban még mindig visszafogottabb a ruházkodást illetően, mint a rivális Virgin Atlantic, amely nemrég szintén liberalizálta az öltözködésre vonatkozó szabályozását, és egy új egyenruha kollekciót mutatott be, hogy mindenki a nemi identitásának megfelelő ruhát hordhassa majd. Így készítettek szoknyás férfi, illetve öltönyös női egyenruhát is, és engedélyezte, hogy az utaskísérők látható tetoválásokat viseljenek.

Ezzel szemben a British Airways továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a személyzet számára megmaradjon a nemek szerinti egyenruha. A British Airways azonban kiemelte, hogy „reméljük, az irányelveket mindenki elfogadja nemtől, nemi identitástól, etnikai hovatartozástól, háttértől, kultúrától, szexuális identitástól vagy egyéb tényezőtől függetlenül”.

Míg az öltözködési reformok terén a brit légitársaság felvette a lépést a riválisával, nem minden légitársaság nyitott az öltözködés liberalizálásával kapcsolatban. A Qatar Airways, a British Airways fő részvényese, már régóta szigorú munkafeltételeket és egyenruha-szabályokat ír elő légiutas kísérőire. Volt olyan munkavállaló akit azért küldtek el, mert kilátszott a tetoválása, az öltözéke pedig nem felelt meg az előírtaknak.

NAGYVILÁG

Címkék:

british airways, gender ideology