Megkezdte az OLAF a vizsgálódást a liberális EP-képviselő ügyében

Megkezdte az OLAF a vizsgálódást a liberális EP-képviselő ügyében

Megkezdte az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a vizsgálódást a Renew Europe európai parlamenti frakció alelnöke, Cseh Katalin ügyében, közölte Deutsch Tamás magyar kormánypárti európai parlamenti képviselő.

POLITIKA 2021. SZEPTEMBER 5. 12:04

A politikus emlékeztetett, augusztus elején tett bejelentést az OLAF-nál Cseh Katalin ügyében, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. Mint írta:

Kiderült ugyanis, hogy egy Cseh Katalin vezette cég és a Cseh család cégének üzleti köre a magyar fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött.

Kiderült az is – tette hozzá -, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között olyan céget vezetett, amely a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ezt a céget ebben az időszakban, “hogy mindeközben pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben”.

Kiderült ráadásul, hogy az a technológia, amelynek kifejlesztésére a Cseh család cége jelentős uniós pénzt nyert, már korábban is létezett, sőt a család vállalkozásához kapcsolódó céghálózaté volt, írta a fideszes politikus.

Deutsch Tamás arról is beszámolt közösségi oldalán, hogy

Az OLAF most levélben arról tájékoztatta, hogy megkezdte “a Cseh Katalin-ügy” vizsgálatának előkészítését, és ehhez további adatokat és információkat is kért “a korrupciógyanús ügyről”.

Az OLAF nyilvánvalóan illetékes az ügy kivizsgálásában, tette hozzá a politikus, hiszen uniós intézmény tagja (jelen esetben az Európai Parlament képviselője) érintett az ügyben, és a Cseh Katalin által vezetett cég, illetve “a megalapozott gyanú szerint a céghez kapcsolódó vállalkozásokból álló céghálózat uniós források elnyerése érdekében játszott össze csalárd módon”, tudatta Deutsch Tamás.

A Cseh Katalin-ügy súlyos kérdéseket vet fel – közölte, hozzátéve, ezért fordult az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz. Hozzátette, az OLAF vizsgálatáról is tájékoztatást adnak majd.

POLITIKA

Címkék:

katalin cseh, mep, renew europe, tamas deutsch