Mindenre van pénze a demokratáknak, csak az amerikaiakra nincs

A Biden-adminisztráció egy év alatt 385 millió dollárt küldött Libanonba, miközben a Helene hurrikán áldozatainak szinte hátat fordít.

NAGYVILÁG 2024. OKTÓBER 8. 09:45

Kamala Harris demokrata elnökjelölt nemrég azzal hencegett, hogy ő és Joe Biden elnök 157 millió dolláros humanitárius segélyt küld a libanoni civileknek. Hozzátette, hogy ezzel a Libanonnak egy év alatt nyújtott teljes amerikai támogatás több mint 385 millió dollárra emelkedik.

Összehasonlításképpen: a Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség (FEMA) október 4-én jelentette be, hogy eddig 45 millió dollárt nyújtott katasztrófaelhárításra: 23 millió dollárt a floridaiaknak; 17 millió dollárt Észak-Karolinának; és 4,5 millió dollárt Dél-Karolinának.

Mindezt miközben amerikaiak ezrei vesztették el otthonukat, vállalkozásukat, vagyontárgyaikat, háziállataikat – és egyes esetekben családtagjaikat – a Helene hurrikán miatt. A hurrikán áldozatai számos további segélyt igényelhetnek a FEMA-tól. Ezek közé tartozik a Displacement Assistance (Elköltözési támogatás), amely a szállodai vagy motelben való tartózkodás kifizetésére szolgál – ezek azonban még mindig eltörpülnek amellett, hogy mennyi pénzt küld egy másik földrészre a Harris-Biden adminisztráció.

A hétvégén még mindig közel 300 ezer amerikai otthon és vállalkozás volt áram nélkül. Több mint 220 amerikai vesztette életét a hurrikánban, és több százan eltűntek. A helyreállítási erőfeszítések még mindig folynak, és egyes városokat még mindig csak légi úton tudnak elérni. Ennek ellenére Harris a következőket posztolta az X-en: „Libanon népe egyre súlyosabb humanitárius helyzettel néz szembe. Aggódom a Libanonban szenvedő civilek biztonsága és jóléte miatt, és továbbra is azon fogok dolgozni, hogy segítsek az ottani civilek szükségleteinek kielégítésében.”