Az ausztriai csődhullám tovább növeli a munkanélküliséget

Az ausztriai csődhullám tovább növeli a munkanélküliséget

Az osztrák jobboldal szerint sürgős lenne az érdemi intézkedés, mert a kormánnyal ellentétben a munkanélküliség nem vonul szünetre.

GAZDASÁG 2023. AUGUSZTUS 3. 08:51

„Ahogy azt már az elmúlt hónapokban megjósoltuk, a munkanélküliség növekszik, idén pedig tovább fog nőni, és komoly problémává válik Ausztriában”. Ezekkel a szavakkal kommentálta kedden az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jobboldali párt szociális szóvivője, Dagmar Belakowitsch az aktuális ausztriai munkanélküliségi adatokat.

„A fizetésképtelenségek megállíthatatlan hulláma hazánkban többek között tovább szítja a munkanélküliséget. Ezért az Néppártnak és a Zöldeknek végre cselekedniük kell, mert a placebo intézkedések nem lesznek képesek lassítani a növekvő munkanélküliséget”

– fogalmazott a jobboldali politikus, aki felidézte, hogy pártja már egy éve folyamatosan igyekezett felhívni a kormánypártok figyelmét arra, hogy veszélyben az emberek jóléte, és hogy ne hagyja figyelmen kívül a hazai munkaerőpiacon kialakuló negatív fejleményeket. Martin Kocher néppárti munkaügyi miniszter azonban az FPÖ szerint semmi érdemlegeset nem tett.

„A munkaügyi miniszternek most már végre bele kell vágnia az eddig is gyengének tűnő foglalkoztatáspolitikai intézkedései megvalósítási szakaszába, mert a kormánnyal ellentétben a munkanélküliség a következő hónapokban sem fog szünetet tartani”

– jelentette ki Dagmar Belakowitsch. Hozzátette, hogy a néppártiak és a zöldek válságkezelési intézkedései már évek óta pocsékul sikerülnek, ezért az FPÖ úgy véli, hogy a mielőbbi új választások az egyetlen módja annak, hogy az osztrák lakosságnak ismét valódi perspektívát tudjon kínálni a politika.

GAZDASÁG

Címkék:

austria, economy