5000 eurót fizettek a szexért

Prostituált-hálózatot leplezett le a szerb rendőrség. A hálózatban több ismert személy is részt vett, például reality-sztár, Playboy nyuszi és korábbi Miss Yugoslavia is. A hivatalos információk szerint egy óráért 250 eurót fizettek a kliensek. A celebek ára drágább volt, ezer eurót is fizettek értük, vagy ennél is többet.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 6. 13:56

Szexért egy kis mellékes

A rendőrségi akció során letartóztatták Duško B. sikeres popmenedzsert, Nikola A. fitneszedzőt és Jelena J.-t, aki a lányok kiküldésével, kerítésével és szervezésével volt megbízva. A nem hivatalos információk szerint, olyan is előfordult, hogy ismertebb személyeket közvetítettek ki szexuális munkára. Ebben az esetben már mélyebben a zsebébe kellett nyúlnia annak, aki egy kis könnyed szórakozásra vágyott, 1000 eurótól akár 5 ezerig ment az ár. Az elit prostitúciós hálózatot nem csak Belgrádban, hanem szinte az egész országban űzték. A megrendelő szinte bárhova kérhette a hölgyeket.

A belügyi szervek most összesen 26 lányt vettek őrizetbe. Azzal gyanúsítják őket, hogy a fentebb említett három személy szervezésében szexuális szolgáltatásokat nyújtottak klienseiknek különböző belgrádi hotelekben. Az ügy kapcsán kihallgatták Martina Rajićot is. A Playboy nyuszi a gyanú szerint szintén ennek a hálózatnak dolgozott.

Az ügy felderítésében szinte az összes szerbiai körzeti rendőrség részt vett, a szálak mindenhova vezettek. A lányokat a városokban, de a legkisebb falvakban is toborozták. Az Informer újság értesülései szerint Jelena, Nikola és Duško már hosszabb ideje szervezték be a fiatal és szép lányokat a prostitúcióra, könnyű keresetet, védelmet és gyors gyarapodást ígértek nekik. A nem hivatalos információk szerint Duško volt az egésznek a szervezője. Popmenedzserei kapcsolatai révén könnyen tudott az ismeretségi körén keresztül eljutni a lányokhoz, gyorsan ki tudta deríteni, hogy ki az, aki hajlandó áruba bocsájtani a testét egy kis mellékesért. Nikola és Jelena feladata volt a találkozók megszervezése, nekik kellett időpontot egyeztetni a lányok és a kliensek között a szállodákban.

Egy találka ára a legfelkapottabb lányok esetében ezertől ötezer euróig terjedt.

Duško és Nikola a saját lakásán lett őrizetbe véve. A rendőrség elvette a személyi számítógépüket is, hogy bizonyítékot szerezzen arra, hogy részt vettek a szervezet működtetésében. Jelena, Duško és Nikola komolyabb büntetésre számíthat, a szerbiai törvények szerint akár 5 évet is a rács mögött tölthetnek. A lányok önként vállalták a prostituáltságot, ők valószínűleg megússzák pénzbírsággal.

A meztelenség nem probléma

Amint azt a rendőrség megerősítette az őrizetbe vettek között van egy Playboy nyuszi és a Párok című népszerű szerbiai valóságshow egykori résztvevője, Martina Rajić is. Azzal gyanúsítják őt is, hogy részt vett a hálózatban és több ezer euróért feküdt le a pénzt kifizető férfiakkal. Martina 2016-ban szerepelt a televíziós műsorban, majd azzal dicsekedett, hogy kapcsolatban áll az ugandai herceggel.

Fotó: Facebook

 

– Nekem nem jelent problémát levetkőzni, mert a címlapokhoz készítettem képeket, de igyekszem nem túlzásba vinni, mert ezt a valóságshow-t sokan megnézik majd, akik ismernek. Ami a viselkedésemet illeti, úgy gondolom, hogy nem jövök zavarba, bár egy zárt tér olyan tulajdonságokat is kihozhat az emberből, amelyeket eddig nem mutatott meg – mondta Martina, mielőtt belépett a valóságshowba. A mostani információk szerint nem esett nehezére a külvilágban, a színfalakon kívül sem levetkőzni

A Kurir napilap értesülései szerint rajta kívül még több ismert szerbiai celeb árulta a testét gazdag férfiaknak, köztük volt még a korábbi szépségkiránynő Dajana Tripunović is.

Kinek a javát szolgálná a prostitúció legalizálása?

Egyes vélemények szerint a prostitúció legalizálása megszüntethetné azt a gyakorlatot, mely során nőket – és férfiakat – rendszer szinten kihasználnak, hiszen emberkereskedők áldozataként sokszor apró pénzért kényszerítenek lányokat prostitúcióra.

Az Európai Unióban és a világban a prostitúció közvetlenül kapcsolódik a nőkkel és lányokkal folytatott kereskedelemhez is: az emberkereskedelem áldozatává vált nők 62 százaléka válik szexuális kizsákmányolás áldozatává is.

Fotó: Pixabay

 

Az Európai Parlament is foglalkozott a prostitúció legalizálásának kérdésével. A szexuális kizsákmányolásról és a prostitúcióról, valamint ezeknek a nemek közötti egyenlőségre gyakorolt hatásáról szóló jelentés felhívja arra a figyelmet, hogy ahol legális a prostitúció és a kerítés, ott egyre több bizonyíték áll rendelkezésre a rendszer hiányosságairól.

2007-ben a német kormány is elismerte, hogy a prostitúciót legalizáló törvény révén nem csökkent a bűnözés, illetve a német ügyészek több mint egyharmada megállapította, hogy a prostitúció legalizálása „megnehezítette az emberkereskedelem és a kerítés üldözése terén végzett munkájukat”. Hollandiában 2003-ban pedig Amszterdam polgármestere jelentette ki, hogy a prostitúció legalizálásával nem sikerült kiküszöbölni az emberkereskedelmet, elmondása szerint „lehetetlennek tűnt olyan biztonságos és ellenőrizhető övezeteket kialakítani, ahol a szervezett bűnözés keretében nem történhetett visszaélés.”

Az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala szerint Hollandia jelenleg az emberkereskedelem áldozatainak elsődleges célállomása.

NAGYVILÁG

Címkék:

serbia, sex