A Pride hónap alkalmából ismét érzékenyítik a gyerekeket a mesecsatornák

A Pride hónap alkalmából ismét érzékenyítik a gyerekeket a mesecsatornák

A két legnagyobb mesecsatorna a Pride hónap alkalmából érzékenyítő videókat készített a gyerekeknek, amikben szerepel a Black Lives Matter mozgalom, és egy drag queen is.

NAGYVILÁG 2021. JÚNIUS 14. 10:36

A Nickelodeon tévécsatorna egy baloldali aktivistát, és drag queent, Nina Westet is alkalmazta a reklámok elkészítéséhez.

 

A Pride Song videóban a meleg büszkeség zászlajának színeit magyarázza el egy dalban a drag queen. A most elkészült kisfilm nem az egyetlen, amelyet a gyermekek érzékenyítésére készítettek az elmúlt időszakban. A kék nyomok című gyermekműsor készítői Nina Westtel közösen készítettek egy videót, amiben a nem bináris mesehősök a drag queennel közösen énekelnek a meleg büszkeségről egy Pride felvonuláson. 

A videóban a családok típusairól is énekelnek, beleértve a transznemű, a meleg és a nem bináris szülős családokat.  

A videó az első három napban csaknem 164.000 megtekintést kapott a Youtube-on, de a hozzászólás lehetőségét eltávolították a videó alatt.

A Nickelodeon csatornán már korábban is megjelentek olyan filmek, amivel érzékenyíteni akarták a gyermekeket, de máskor nem ennyire nyilvánvalóan tették ezt, hanem beleillesztették az “oktató anyagot” egy rajzfilmbe.

Ebben a filmrészletben az látható, hogy az ábécé sorolása közben, többször is megjelenik egy P betű, ami a szivárvány színeivel és a transzneműség kék-fehér-rózsaszínjével van megrajzolva. 

A Nickelodeon mellett, a Cartoon Network is támogatja a gyermekek érzékenyítését, egy Instagram-bejegyzésben  kívántak boldog Pride hónapot minden Lmbtq+ családnak. Emellett készítettek  egy videót, amiben a San Diego-i Pride nagykövete, Jax mutatja meg magát, és beszél egy kicsit a másságról, illetve a személyes tapasztalatairól is. 

NAGYVILÁG

Címkék:

cartoon network, children, gender theory, nickelodeon, pride