A szerelem nem ismeri a kort - állítják a drag queenek

A szerelem nem ismeri a kort - állítják a drag queenek

Hatalmas felháborodást váltott ki a brit Drag Queen Story Hour nevet viselő Facebook-oldalra feltöltött bejegyzés, amely egyesek szerint pedofil mosdatásnak minősülhet. A botrány miatt kénytelenek voltak módosítani a bejegyzést, egyértelművé téve, hogy nem támogatják a pedofíliát, azonban volt már példa arra, hogy szexuális bűncselekmények miatt elítélt drag queen olvasott fel gyermekeknek.

NAGYVILÁG 2020. AUGUSZTUS 15. 12:54

Érdekes bejegyzés jelent meg a Drag Queen Story Time UK Facebook-oldalon. A „meseórák” az Egyesült Államokból indultak el, ezeken a foglalkozásokon drag queenek olvasnak fel sok esetben óvodás gyerekeknek, gyakran szexuális tartalmú, LMBTQ-ideológiát népszerűsítő könyvekből.

Az MAP a pedofilokra használt alternatív megnevezés, kiskorúakhoz vonzódó személyt jelent (Minor Attracted Persons).

Az új bejegyzésben pedig elismerték azt is, hogy ők egy „oktatási és szórakoztató vállalkozás, amely 0–12 éves gyermekeket oktat LGBT + emberekről és elfogadásról”.

Az, hogy a bejegyzés után sokan pedofil mosdatásra asszociáltak nem véletlen. Tavaly tavasszal ugyanis Houstonban egy olyan drag queen olvasott fel gyerekeknek, akit tíz évvel korábban elítéltek szexuális bűncselekmények miatt.

Alberto Garza, drag queen nevén Tatiana Mala Nina 2009-ben 5 év felfüggesztett büntetést kapott, amiért orálisan közösült egy 8 éves fiúval még 2006-ban.

Az év elején felkerült a TikTokra egy videó, amelyen jól látszik, hogy egy Tynomi Banks nevű drag queen a földön kúszva közelíti meg egy nagyjából hat éves kislányt, majd feláll és táncol neki, a videó végén meg pedig megsimogatja a lány fejét, majd magához is öleli.  A „műsort” több felnőtt is végig nézte, tapsolva és mosolyogva figyelték a mozdulatokat.

NAGYVILÁG

Címkék:

drag queen, drag queen story hour, pedophilia