Az eurózónában egyedül a franciáknál drágul az üzemanyag – videó

Az eurózónában egyedül a franciáknál drágul az üzemanyag – videó

Franciaország az egyetlen uniós állam, ahol a benzin ára továbbra is emelkedik, az egyik fogyasztóvédelmi egyesület szerint a drágulás a magas haszonkulcsnak tudható be, de a bioüzemanyag és az olajfinomítók sztrájkjai is hozzájárulhattak az áremelkedéshez. Az energiaátmenetért felelős miniszter mielőbbi árcsökkentésre szólította fel az üzemanyag forgalmazó cégeket.

GAZDASÁG NAGYVILÁG POLITIKA 2023. MÁJUS 11. 16:34

Európa-szerte csökken az üzemanyag ára, a franciáknál azonban folyamatos a drágulás, jelenleg Franciaország az egyetlen olyan uniós ország, ahol a benzin többe kerül, mint az ukrán háború előtt. Az UFIP francia olajipari unió felhívja rá a figyelmet, hogy míg tavaly Franciaországban a 95-ös benzin nettó ára 21 eurócenttel volt magasabb, mint a rotterdami hordónkénti ár, addig a különbség mára 28 centre nőtt. Százalékban kifejezve ez azt jelenti, hogy Franciaországban a literenkénti ár jelenleg 15 százalékkal magasabb, mint az ukrán háború előtt volt, mindeközben a legtöbb szomszédos országban a 95-ös ólommentes benzin és a gázolaj ára visszatért a háború előtti, 2022 februári szintre.

A drágulásnak a szakértők szerint több oka is van, az UFIP négy magyarázatot is ad a jelenségre.

Az áremelkedés első okaként az olajfinomítók sztrájkját jelöli meg, mivel a francia kormány nyugdíjreformja ellen tiltakozó dolgozók hetekig nem vették fel a munkát, a készletek helyreállítása érdekében külföldről kellett üzemanyagot beszerezni. Az UFIP elnöke, Olivier Gantois az Europe 1-nek kifejtette, hogy Franciaországot különösen érzékenyen érintette az orosz olajra vonatkozó, február 5-én életbe lépett embargó. Bár az intézkedés az Európai Unió egészét érinti, annak hatása különösen érezhető Franciaországban, mivel 2021-ben a gázolaj készletének csaknem 30 százalékát Oroszországból importálta, ám e forrás megszűntével más beszállítóktól, magasabb áron tudja csak beszerezni.

A második ok az, hogy a benzinhez és a gázolajhoz kötelező bioetanolt is adni, a franciáknál ez az arány közel 10 százalék és a mezőgazdasági alapanyagok áremelkedése miatt a bioüzemanyag is egyre többe kerül.

A drágulás harmadik oka az, hogy az ágazat szereplőinek költségét jelentősen megemelte a francia kormány azon intézkedése, mely szerint az üzemanyagot forgalmazó cégeknek energiatakarékossági tanúsítványt kell kiállítaniuk, ily módon bizonyítva, hogy szigetelési vagy kazáncsere programban vettek részt, mellyel energiát takarítanak meg az ügyfeleik számára.

Az áremelkedés negyedik oka az UFIP szerint az üzemanyag-forgalmazók megemelt haszonkulcsa, erről hasonlóan vélekedik a CLCV fogyasztóvédelmi egyesület is, mely szerint a szóban forgó cégek immár négy hónapja megnövelt árréssel dolgoznak, így próbálják kompenzálni az ukrajnai háború miatt elszenvedett veszteségeiket. A France Bleu értesülései szerint a CLCV kilátásba helyezte, hogy az illetékes hatóságokhoz fordul, ha az üzemanyag-forgalmazók nem csökkentik a haszonkulcsot a nyár elejéig. A fogyasztóvédelmi egyesület arra is felhívja a figyelmet, hogy az üzemanyag ára jelenleg Franciaországban magasabb, mint bármely másik európai országban, összehasonlításképp Olaszországban a gázolaj literenkénti ára 1,60 euró, a benziné pedig 1,70 euró körül van. Spanyolországban a dízelért 1,40, a benzinért 1,50 eurót kell fizetni, Németországban pedig 1,80 euró körül van a literenkénti ár.

Erről beszélt a BFMTV munkatársa, Pierre Kupferman is, kiemelve, hogy Franciaország, az egyetlen európai ország, ahol drágább a benzin, mint az ukrajnai háború előtt. Míg az eurózóna országaiban a nettó átlagár visszatért a tavaly február végi szintre, addig Franciaországban még mindig 13 eurócenttel többe kerül, mint a háború előtt, ami 16 százalékos emelkedést jelent. A szakértő hozzátette, hogy a benzin rotterdami elszámolóára tavaly óta nem változott, tehát Franciaországnak nem kerül többe az üzemanyag beszerzése, mint a háború előtt.

A forgalmazók elszállt árrésében látja a problémát Agnès Pannier-Runacher energiaátmenetért felelős miniszter is, aki azt írta a Twitteren, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy a cégek a lakosság kárára növeljék a haszonkulcsukat, ezért a politikus az üzemanyag árának mielőbbi csökkentésére kéri a forgalmazókat. Hozzátette, hogy ha a nyugdíjreform elleni tiltakozások okán kialakult blokádok hatással voltak a költségekre, akkor ezt a tényt átláthatóan kommunikálni kell.

A miniszter a CNews-nak nyilatkozott a témával kapcsolatban, világosan kifejtve, hogy a franciaországi üzemanyagáraknak a lehető legpontosabban tükrözniük kell a nemzetközi olajpiaci helyzetet, ahol jelenleg csökkennek az árak.

A miniszter hozzátette, hogy az üzemanyag árának alakulása nincs összefüggésben az adó mértékével, mivel az 2018 óta változatlan és az elmúlt időszakban Franciaországban nem csökkent az üzemanyagár olyan tempóban, mint a többi országban.

Agnès Pannier-Runacher elmondása alapján az utóbbi idők társadalmi megmozdulásai egyértelmű hatással voltak az üzemanyagárak emelkedésére is, mivel a blokád okán kialakult hiányt pótolni kellett. A külföldről történő beszerzés növelte a költségeket, csakúgy, mint az ország távolabbi pontjáról történő szállítás.

A miniszter leszögezte, hogy az üzemanyagárak csökkenése már elkezdődött, de nem elég gyors, ezért a kormány arra törekszik, hogy az árcsökkenés tempója gyorsabb legyen.

GAZDASÁG NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

agnes pannier-runacher, france, highest in europe, petrol prices