Az illegális migránsok utaztatását pénzeli a kormány

Az illegális migránsok utaztatását pénzeli a kormány

A német kormány évente kétmillió euróval támogatja az egyik civil szervezetet, amely a földközi-tengeri migránsokat utaztatja Európába. A dolog pikantériája, hogy a civil szervezet elnökségi tagja egészen véletlenül a német parlament zöldpárti alelnökének az élettársa.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 17. 15:19

A német parlament költségvetési bizottsága úgy döntött, hogy az adófizetők pénzéből egy olyan szervezetet támogat, amely a földközi-tengeri illegális migránsoknak segít eljutni az európai partokhoz. A „United4Rescue” – amely a Németországi Evangélikus Egyházhoz (EKD) köthető – a jövőben évente összesen kétmillió eurót kapna. Az ehhez szükséges forrásokat közvetlenül a Szövetségi Külügyminisztérium költségvetéséből fedezik, ami az eredeti költségvetési tervezetben nem szerepel. Közvetetten azonban ez a pénz az adófizetők zsebéből származik. A Junge Freiheit lap által megszerzett dokumentumból kiderül az is, hogy a kormány még 2026-ra is milliókat különített el erre a célra.

forrás: Junge Freiheit

A döntésnek a Zöldek nevű kormánypárt örül a leginkább, hiszen a zöldpártiak szorgalmazták az egész intézkedést. „Nagyon örülök, hogy az életmentő munkát most már a szövetségi költségvetésből is támogatni lehetett” – írta a Twitteren Katrin Göring-Eckardt, a német parlament alelnöke.

Kritika érkezett viszont az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali ellenzéki párt felől. Leif-Erik Holm úgy véli, hogy ez egy újabb meghívó a migránsoknak, amely egyre több embert bátorít arra, hogy Németország felé vegye az irányt. A politikus szerint a kormány most már nyíltan a menekültcsempészeket pénzeli. Holm arra figyelmeztetett, hogy a döntés „tovább szítja a menekültügyi hullámot” és „elszigeteli Németországot Európában”. Az AfD frakcióvezető-helyettese egyben azt is követelte, hogy az adófizetők millióit inkább a német határvédelemre és a Frontex megerősítésére fordítsák.

Az AfD egy közleményben is reagált a döntésre, amelyben Annalena Baerbock külügyminisztert a csempészek királynőjének nevezi. A párt megjegyzi, hogy az egész finanszírozás pikantériája, hogy

Katrin Göring-Eckardt, a parlament alelnökének élettársa egészen véletlenül tagja a „United4Rescue” nevű egyesület elnökségének, amely ezt a pénzt kapja.

A párt szerint a hajók az afrikai partoknál járőröznek, és „a gazdasági migránsokat kihúzzák gumicsónakjaikból, hogy aztán biztonságosan és kényelmesen az európai partokra szállítsák őket. Az embercsempész bandák, de maguk az állítólagos menekültek is régóta arra támaszkodnak, hogy megmentik őket a saját maguk által okozott tengeri vészhelyzetből” – állítja a párt és hozzáteszi, hogy

„köztük vannak olyan emberek, mint a würzburgi és a ludwigshafeni késes támadók, mindketten szomáliaiak. Az egész dolog lassan, de biztosan rendszeressé válik”.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, illegal migrants, money