Brutálisan megvert egy buszsofőrt egy banda Párizs külvárosában – videó

Brutálisan megvert egy buszsofőrt egy banda Párizs külvárosában – videó

A férfi kis híján elsodort egy gyermeket, ami miatt a következő megállóban a bandába verődött fiatalok rátámadtak és kegyetlenül megverték. A sofőrt kórházba szállították, az elkövetők pedig elmenekültek a helyszínről, egyelőre senkit nem sikerült letartóztatni. Franciaországban az utóbbi időben rendkívüli módon romlott a közbiztonság.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. JÚLIUS 6. 16:30

Döbbenetes támadást filmeztek le Párizs külvárosában, az eset még július 3-án, vasárnap történt, ám csak most került nyilvánosságra. A képsorokon az látszik, hogy egy fiatalokból álló banda kegyetlenül megver egy buszsofőrt, a földön rángatják, rugdossák és ütlegelik a férfit.


A történtekről beszámoló Le Parisien értesülései szerint a buszsofőr előzőleg kis híján elsodort egy, az úttesten átkelni próbáló gyermeket és továbbment a következő megállóig, ahol már kisebb tömeg várt rá. A sofőr leszállt a buszról, ám ekkor egy tucatnyi fiatalból álló banda rátámadt, leteperték a földre és nekiestek. A szerencsétlenül járt férfit végül a rendőrök mentették meg, a bántalmazott sofőrt fejsérülésekkel és zúzódásokkal szállították kórházba. Az elkövetők pedig elmenekültek a helyszínről, egyelőre senkit nem tartóztattak le. A történtekre reagált Éric Ciotti republikánus képviselő, aki azt írta a Twitteren, hogy a támadás kísértetiesen hasonlít Philippe Monguillot meggyilkolására és példaértékű szankciókra van szükség.


A politikus által említett buszsofőrt 2020 nyarán érte brutális támadás Bayonne városában, egy szintén fiatalokból álló csapat úgy megverte, hogy belehalt a sérüléseibe. A sofőr bűne mindössze annyi volt, hogy nem akarta felengedni a buszra a társaságot, akiken nem volt maszk és jegyük sem volt. Özvegye, bízva az igazságszolgáltatásban, azt hitte, hogy a gyilkosok elnyerik méltó büntetésüket, ám nem ez történt. Az április végén tartott tárgyaláson ugyanis szándékos emberölésről halállal végződő erőszakká minősítették át a támadást, kiemelve, hogy az elkövetőknek nem állt szándékukban megölni a megtámadott buszsofőrt. A két fő vádlottnak így nem kellett az esküdtbíróság előtt felelniük gyilkosság miatt, megúszták jóval enyhébb büntetéssel.

A mostani brutális támadással kapcsolatban megszólalt a Synergie-Officiers nevű francia rendőrszakszervezet is. Gyalázatosnak nevezték a történteket és azt írták a Twitteren, hogy kíméletlen büntetőpolitikára van szükség az elkövetőkkel szemben.

Franciaországban az utóbbi időben jelentősen romlott a közbiztonság. Ahogy arról a V4NA korábban beszámolt, a híres svájci hegedűművész, Julie Berthollet úgy döntött, hogy öt és fél év után elhagyja Párizst és hazaköltözik Svájcba, miután egy nap leforgása alatt kétszer is megtámadták és kirabolták a francia fővárosban.

Az egyre romló közbiztonsággal kapcsolatban fejtette ki véleményét pár hónapja a jobboldali Tömörülés párt alelnöke, Louis Aliot is. A politikus a CNews hírtelevíziónak adott nyilatkozatában Emmanuel Macront tette felelősség a kialakult helyzetért, elmondása alapján az államfő nemtörődömsége a megromlott közbiztonság oka. A jobboldali politikus szerint amennyiben Emmanuel Macron nem tartja be a közbiztonsággal kapcsolatban tett ígéretét, akkor az országban káosz lesz, hozzátéve, hogy ha az állam nem védi meg az állampolgárokat, akkor az lesz a vége, hogy a lakosok szervezkedni kezdenek, hogy megvédjék magukat.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

agression, bus driver, france, insecurity, youngsters