Greta Thunberg képmutatása újra lelepleződött

A fakitermelés ellen szót emelő klímahisztizőnek nem okozott gondott, hogy ha csak egy napra is, de olyan újság főszerkesztőjének álljon, amit naponta több százezer példányban nyomnak ki. Úgy tűnik Greta csak akkor annyira kritikus, amikor nem érintett.

NAGYVILÁG 2020. DECEMBER 11. 15:37

A klímaceleb Greta Thunbergnek bár nincs még diplomája, sőt, az iskolát is ímmel-ámmal járja, egy napra főszerkesztő lett egy svéd napilapnál, a Dagens Nyheternél. A szerkesztői napjába azonban némi hiba csúszott, az újságban ugyanis megjelent egy hatalmas hirdetés a BMW-től, amit egyébként Greta sztrájkja után mintáztak. Többen kifogásolták a hirdetést, hiszen azzal éppen a környezet szempontjából rossz, nagy motoros autókat reklámozták.

De nem csak ez volt a probléma Greta főszerkesztőségével. A Dagens Nyheter egy napilap Svédországban, aminek nem csak internetes, hanem nyomtatott változata is van. A lapból ráadásul több százezret adnak el naponta.

Az erdőirtás ellen már évek óta felszólalnak az aktivisták és a környezetvédők. Az álcivilek szerint a könyvek például ilyen szempontból nagyon káros hatással vannak a környezetre, hiszen azok érdekében vágják ki a fákat, ami miatt az ott élő állatok is elvesztik élőhelyüket. Mindeközben azonban a könyvnyomtatást nem lehet leállítani, mert még mindig több kereslet van a nyomtatott könyvre, mint a digitálisra.

Az erdőirtás ellen pedig korábban Greta Thunberg is felszólalt, a Dagens Nyheter esetében azonban a jelek szerint ezt nem tartotta problémának.

Az újságpapírra ráadásul festékkel nyomtatják rá a szöveget, ami miatt szintén sivalkodnak a klímavédők, hogy káros hatásai vannak a környezetre. A festékek ugyanis kémiai anyagokat tartalmaznak, és a patronok eldobásával is csak tovább károsítják az emberek a környezetet.

És azt se feledjük el, hogy Greta édesanyja is egy több tízezer példányban megjelent könyv miatt lett híres, és ennek a könyvnek a reklámozása is közrejátszott, hogy Greta ekkora figyelmet kapott.

https://v4na.com/nagyvilag/klimael-skod-k-10-millio-koronas-hasznot-hozott-greta-thunberg-sztrajkja-34642/

NAGYVILÁG

Címkék:

activist, climate change, dagens nyheter, deforestation, environment, greta thunberg