Hullagyalázás a barbár náci média címlapján – kép

Hullagyalázás a barbár náci média címlapján – kép

Tucatnyi, a katonai jelzéseik alapján valószínűleg orosz katona holttestével agitál gyilkosságokra a hírhedt ukrán náci oldal, a Mirotvorec. A holttesteket a közzétett felvételek embertelen, méltatlan módon ábrázolják, mindez kimeríti a halottgyalázás fogalmát. Az ENSZ korábban emlékeztette mindkét országot a nemzetközi humanitárius jog és a nemzetközi emberi jogi törvények szerinti kötelezettségeikre, hogy a hadifoglyokkal emberségesen bánjanak, és biztosítsák, hogy „ne legyenek kitéve a nyilvánosság kíváncsiságának, és méltósággal bánjanak velük”.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 16. 10:38

Elborzasztó címlap fogadja a halállistákat készítő ukrán oldal, a Mirotvorec olvasóit. A náci oldal adminisztrátorai – nyilván elrettentésképpen – a ruházatuk és a jelzéseik alapján valószínűsíthetően orosz tengerészgyalogosok holttestét tették ki nyitóképnek. A horrorisztikus montázson ez a felirat látható: „Halál az orosz náci megszállókra”.

Mint arról a V4NA beszámolt, a Mirotvorec azokat listázza, akiket az oldal működtetői Ukrajna ellenségeinek tartanak. Az ukránok halállistájára felkerült több kiskorú orosz gyerek mellett orosz, több ukrán és más nemzetiségű újságíró, politikus és tisztségviselő is. A gyilkosságokra buzdító oldal elindítása és működtetése – ahogy arról beszámoltunk – közvetlenül hozzákapcsolható az ukrán belügyminisztériumhoz és kormányzathoz, így Volodimir Zelenszkij elnökhöz is.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

Mirotrovec, ukraine