Itt a videó arról, hogy miket mondott Zelenszkij Ukrajna lerohanásának napján Macronnak

Itt a videó arról, hogy miket mondott Zelenszkij Ukrajna lerohanásának napján Macronnak

Egy az egyik közösségi oldalon elérhető felvételen az látszik, hogy a két politikus a háború kitörésének napján telefonon beszélt, az ukrán elnök pedig arra próbálta meg rávenni a francia államfőt, hogy szervezzen háború elleni koalíciót.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 14. 16:03

Nem mindennapi felvételt osztott meg egy magát politikai aktivistaként és újságíróként bemutató Iva Masson nevű felhasználó Twitteren. A közösségi oldalán közzétett videó állítólag Ukrajna orosz lerohanásának napján készült. Azon Emmanuel Macron francia elnök látható, amint irodájában ülve állítólag az ukrán elnökkel, Volodimir Zelenszkij-jel folytat telefonbeszélgetést.

A felvételen hallható, amint Macron rákérdez, hogy különleges erőket küldtek-e Kijevbe, amire Zelenszkij azt feleli, hogy igen, Fehéroroszország felől csapatokat küldtek Kijevbe és Odesszába, elmondása alapján a katonák mindenhol jelen vannak, több ukrán területen harcok dúlnak.

Az ukrán elnök szerint elképzelhetetlen a helyzet, egyáltalán nem olyan, mint 2014-ben, annál sokkal súlyosabb.

A francia elnök ezt követően kijelentette, hogy totális háborúról van szó, amivel Zelenszkij egyetértett és arra kérte Macront, hogy beszéljen Putyinnal. Az ukrán elnök kihangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartja egy háború ellenes koalíció létrehozását. Zelenszkij elmondása alapján biztos benne, hogy az európai vezetők és Joe Biden egy oldalra állnak és felszólítják Putyint, hogy álljon meg. Meg fog állni, hallgatni fog rátok – hallható a felvétel végén.

A két elnök közti beszélgetésről eddig sem az Élysée-palota, sem a francia sajtó nem számolt be. A V4NA rákérdezett a francia elnöki hivatalnál a videó hitelességére, amint kapunk választ, frissítjük a hírt.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

emmanuel macron, france, phone conversation, ukraine, volodimir zelensky, war