Jobboldali politikus: az iszlám baloldaliság és az antiszemitizmus kéz a kézben jár

Jobboldali politikus: az iszlám baloldaliság és az antiszemitizmus kéz a kézben jár

A jobboldali képviselő szerint a Franciaországban manapság tapasztalt új antiszemitizmus generációkkal ezelőttre nyúlik vissza és hátterében az anarchikus bevándorlás áll, melynek csak a bevándorlás szigorú ellenőrzésével lehet véget vetni.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. AUGUSZTUS 12. 13:01

A francia politikai életet és a közvéleményt egyaránt felbolygatta annak a marokkói imámnak az ügye, akit bár kiutasított az országból a belügyminiszter, egyelőre mégsem kell mennie, mert a párizsi közigazgatási bíróság felfüggesztette az eljárást. A férfi a társadalomra különösen veszélyes egyén, aki rendszeres francia-ellenes gyűlöletbeszédeket tartott, valamint hangsúlyozta a nők alárendel szerepét a férfiakkal szemben, továbbá rendszeresen tett antiszemita kijelentéseket.

Gérald Darmanin nem hagyja annyiban a dolgot, az Államtanácshoz fordult és fellebbezett a bírósági döntés ellen, mivel elmondása alapján kötelessége megvédeni a franciákat, a szóban forgó imámnak semmi keresnivalója francia földön. Antiszemita megjegyzései és francia-ellenes nézetei miatt a belügyminiszter szerint Hassan Iquioussen a Francia Köztársaság ellensége, márpedig a köztársaság ellenségei nem maradhatnak az országban. A miniszter mindent megtesz a prédikátor kitoloncolása érdekében, ha szükséges, akár törvénymódosítást is kezdeményez a parlamentben.

A történtekkel kapcsolatban osztotta meg gondolatait a Valeurs actuelles nevű francia lappal a Nemzeti Tömörülés párt tagja, Franck Allisio. A jobboldali politikus szerint a baloldali iszlamizáció és a zsidógyűlölet összeforr és gyökereit évtizedekkel visszamenőleg kell keresni.

A politikus felidézett néhány olyan antiszemita támadást, melyeket a 2000-es évek elején hajtottak végre és elkövetőjük mind radikalizálódott iszlamista volt. 2006-ban egy zsidó vallású fiatalembert, Ilan Halimi-t elrabolta és megkínozta Youssouf Fofana, az áldozat bűne mindössze a származása volt és az, hogy gyilkosa szerint pénzzel tömték. 2012-ben Mohammed Merah radikalizálódott visszaeső muszlim férfi közvetlen közelről agyonlőtte a tanárként dolgozó Jonathan Sandlert és két gyermekét a toulouse-i Otzar Hatorah zsidó középiskola előtt. A legtöbb áldozattal járó antiszemita támadás 2015-ben történt, abban az évben, amikor az országon végigsöpört a terror. 2015 januárjában a párizsi Porte de Vincennes metróállomás közelében a muszlim Amédy Coulibaly a Hyper Cacher nevű boltban túszul ejtett 17 embert, akik közül négyet meggyilkolt.

A jobboldali politikus hangsúlyozza, hogy a felsorolt merényletek elkövetői mindannyian Franciaországban születtek és nőttek fel olyan környezetben, ahol az iszlamizmus és az antiszemitizmus szellemében radikalizálódtak.

Az ezt követő években egyre több antiszemita bűncselekmény és támadás történt Franciaországban, ehhez kapcsolódó példaként említi Franck Allisio Bernard Ravet 2017-ben megjelent „Iskolaigazgató vagy a köztársaság imámja?” című könyvét, mely arról szól, hogy az igazgató kénytelen volt visszautasítani egy zsidó diák jelentkezését, mert nem tudta volna garantálni a biztonságát az intézményben, ahol a tanulók 95 százaléka muszlim.

Az ellenzéki politikus szerint a Franciaországba begyűrűző zsidóellenesség több mint 40 évre nyúlik vissza és a hátterében mindenekelőtt az ellenőrizetlen bevándorlás áll, a migránsok nem voltak hajlandóak beilleszkedni a társadalomba és ez a folyamat az iszlamizmus, annak következményeként pedig az antiszemitizmus táptalaja.

Franck Allisio arra is kitér, hogy a baloldali iszlamizáció valójában összehozza és aktiválja a régi és az új antiszemitizmust, a baloldal ugyanis, miután elpártolt mellőle a közép- és munkásosztály, egy új réteg felé fordult. Ez az új célközönség a bevándorló háttérrel rendelkező külvárosi fiatalokból áll, bennük látja a baloldal az új szavazótábort, ahelyett, hogy a mérsékelt iszlám vallást gyakorló muszlim többséghez fordult volna, a szélsőségesekhez és az imámokhoz pártolt. Ma ez a logika az irányadó a francia baloldal berkeiben, a szélsőbal átvette az irányítást a teljes baloldal felett és olyan embereket vesz a védelmébe, mint az országból kiutasított marokkói radikalizálódott imám, Hassan Iquioussen.

A francia baloldal és a radikális imám közti bensőséges viszony ékes bizonyítéka az a kép, amelyet Damien Rieu jobboldali politikus osztott meg a Twitteren. A fotón jól látszik, amint Hassan Iquioussen és az ország északi részén lévő Nord megye Denain nevű településének szocialista polgármestere nyilvános helyen kéz a kézben látható.

Franck Allisio szerint a fent ecsetelt folyamat egyetlen módon állítható meg, ami nem más, mint a bevándorlás szigorú ellenőrzése.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

antisemitism, france, islamo-leftism, radical imam