Paradicsommal dobálták meg Macront – videó

Paradicsommal dobálták meg Macront – videó

A francia elnököt egy paradicsommal vették célba, de nem találták el. Újraválasztása óta ez volt az első alkalom, hogy a francia államfő a lakosok közé ment.

HOT NAGYVILÁG 2022. ÁPRILIS 27. 16:17

Emmanuel Macron szerdán egy piacra látogatott a Clergy nevű településen, Val-d’Oise megyében, ám kellemetlen meglepetésben volt része, ugyanis a tömegből valaki váratlanul felé dobott egy paradicsomot.

A helyszínen készült felvételen látszik, hogy a paradicsom nem találta el a francia elnököt, a mellette álló testőr öltönyén landolt, aki azonnal Macron feje fölé tette a kezét és azt kiabálta, hogy mindenki vigyázzon. Ezt követően egy esernyővel próbálták megvédeni az államfőt, aki az incidenst követően folytatta útját a piacon és az emberekkel való beszélgetést.

A BFMTV hírtelevízió értesülései szerint a piacon tett látogatást csak szerda reggel jelentették be és ez volt Macron első nyilvános szereplése április 24-i újraválasztása óta. A lap arról is beszámol, hogy az incidenst követően nem dobtak több paradicsomot az elnök felé, zavartalanul folytathatta a piacon tett látogatását.

A francia elnök ezen a nyilvános szereplésen jelentette be azt is, hogy a leköszönő miniszterelnök, Jean Castex helyett olyasvalakit jelöl majd a posztra, aki fontosnak tartja a szociális, a környezetvédelmi és a produktív kérdéseket.

HOT NAGYVILÁG

Címkék:

attack, emmanuel macron, france, tomato